Пловдив Фалун Дафа

Българска Фалун Дафа Асоциация организира серия от събития в Пловдив на 6 и 7 юни 2015 г., за да запознае обществеността със същността на мирната духовна практика Фалун Дафа, известна още с името Фалун Гонг, и с фактите относно продъжаващите 16 години репресии срещу нейни симпатизанти в Китай. Всички събития са с вход свободен.

Подписка срещу насилственото отнемане на органи в Китай

На 6 юни 2015 г. (събота) от 16:00 до 21:00 часа пред Пощата и пред Халите в Пловдив симпатизанти на Фалун Гонг ще събират подписи в кампанията на международната организация "Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH). Подписката апелира за прекратяване на преследването в Китай и отнемането на ограни от живи практикуващи Фалун Гонг.

Демонстрация на медитацията на Фалун Дафа

На 7 юни 2015 г. (неделя) от 11:00 часа на Гребната база ще има демонстрация на упражненията на Фалун Дафа. Практиката съчетава пет медитативни упражнения с моралните принципи Истинност, Доброта и Търпение.

Представяне на книгата "Джуан Фалун"

На 7 юни 2015 г. (неделя) от 13:00 часа в книжарница "Сиела" в МОЛ Галерия Пловдив, етаж 3, ще бъде представена книгата "Джуан Фалун". Това е пълният философски текст на древната китайска медитативна практика за усъвършенстване на духа и тялото Фалун Дафа. Авторът на книгата, г-н Ли Хонгджъ, е отличен с множество награди в Китай и по света, и е номиниран два пъти за Нобелова награда за мир. Практиката е разпространена в 114 държави по света и има над 100 милиона последователи. Книгата е бестселър в Китай в продължение на няколко години след излизането ѝ, и е преведена на над 40 езика. В България е отпечатана от издателство "Сиела".

Прожекция на документалния филм "Свободен Китай: Смелостта да повярваш"

На 7 юни 2015 г. (неделя) от 15:00 часа в заведение „BASQUIAT Wine & Art“ на ул. "Братя Пулиеви" ще се проведе прожекция на получилия многобройни международни награди документален филм на режисьра Майкъл Пърлман "Свободен Китай: Смелостта да повярваш". Лентата пресъздава реалността на нарушаването на човешките права в Китай и дава отговори на въпроси за произхода на евтините китайски стоки, цензурата в китайския Интернет и незаконната търговия с човешки органи за трансплантация. Филмът е прожектиран в над 500 частни прожекции, включително в Европейския парламент, Конгреса на САЩ и щабквартирата на Гугъл. В България вече има десетки прожекции в различни градове.

  • * *

Събитията са организирани от Българска Фалун Дафа Асоциация и са част от двудневна разяснителна кампания в Пловдив за китайската практика Фалун Дафа и преследването ѝ в Китай. ВХОД СВОБОДЕН.

Каним ви да отразите събитията, да гледате филма и да се запознаете с практиката. ОЧАКВАМЕ ВИ.

За повече информация: Иван Гинов, тел. 0879 456 321, Мирела Йорданова, тел. 0888 595 150, Росица Йорданова, тел. 0879 344 566

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies