Последователи на Фалун Дафа на връх Мусала.

Празникът на планина Рила тази година даде възможност на хилядите честващи да научат за същността на медитативната практика Фалун Дафа (Фалун Гонг).

По време на двудневните празненства на 1 и 2 август, група от 10 практикуващи Фалун Дафа заедно се изкачиха до връх Мусала от курортен комплекс Боровец. Докато се изкачваха към върха, те раздаваха на любителите на планинските спортове и живата природа информационни брошури.

В брошурите можеше да се прочете, че Фалун Дафа е практика за подобряване на съзнанието и тялото, която включва пет лесни за изпълнение медитативни упражнения и философия съдържаща се в книгата „Джуан Фалун”. Книгата може да се изтегли безплатно от сайта falundafa.org или да се закупи от книжарниците на издателство „Сиела“.

Последователите на практиката споделиха, че практикуването на Фалун Дафа им помага да постигнат баланс и хармония в ежедневието, следвайки три основни принципа - Истинност, Доброта, Търпение.

Инициативата имаше за цел и увеличаване на информираността на обществото относно репресиите срещу практикуващи Фалун Дафа в Китай. Фалун Дафа е преследван от комунистическия режим вече 16 години, като практикуващите са незаконно затваряни в трудови лагери, центрове за промиване на съзнанието и затвори. През 2006 г. канадските защитници на човешките права, Дейвид Килгор и Дейвид Матас, представиха смразяващи доказателства, че затворниците на съвестта, и в частност практикуващите Фалун Дафа, са използвани като жива банка за органи от режима в Китай.
 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies