Фалун Дафа България асоциация

Европарламентът осъжда за втори път насилственото отнемане на органи от живи хора в Китай.

Европейският парламент (ЕП) ще приеме Резолюция във връзка с насилственото отнемане на органи в Китай от практикуващи Фалун Гонг. Това е втората резолюция на Европарламента, след Резолюцията от 12 декември 2013 г. против насилственото отнемане на органи от живи хора в Китай.

Новата резолюция ще бъде приета след 27 юли т.г., когато изтича срока за подписването на Писмена декларация №0048. До момента, броят на подписалите се членове на Европейския парламент е над 400, а за приемането на декларацията като Резолюция са необходими над 376 подписа.

По този повод в Страсбург и Брюксел имаше събития на практикуващи древната китайска система за подобряване на духа и тялото в продължение на две седмици. Те организираха мирни протести пред парламента и демонстрации, както и лични срещи с евродепутатите, на които разясняваха истината за случващото се в Китай. Български практикуващ също посети Европейския парламент и се срещна с родни членове на парламента на 14 юли т.г. в Брюксел.

До момента 10 български членове на ЕП са подписали декларацията, която след седмица ще стане втората официална Резолюция на ЕП срещу отнемането на органи от живи хора в Китай. Първата Резолюция бе подкрепена едва от двама български евродепутати.

В София, на 20 юли т.г. (сряда, от 10 до 12 часа) – денят, който се счита за начало на репресиите срещу Фалун Дафа (Фалун Гонг) в Китай през 1999 г., ще бъде организиран мирен протест пред Китайското посолство. Българската Фалун Дафа Асоциация организира такива протести в София повече от 12 години, тъй като практикуващите са преследвани и репресирани не само в Китай, но и в други, предимно бивши комунистически страни.

На 14 декември 2014 г. в Белград, Сърбия, бяха задържани седем българи и двама руски граждани, които живеят в България и практикуват Фалун Дафа. Деветимата бяха арестувани веднага след пристигането си в „Big Hostel“ в Белград и отведени като престъпници, натоварени в затворнически бус. Първоначално бяха откарани в арест в града, а няколко часа по-късно бяха изведени от Белград и настанени в център за чужденци в Падинска скела, без право на комуникация и достъп до адвокат, с обяснението, че застрашават националната сигурност на Сърбия. След масиран европейски и международен натиск и усилия от страна на Българската Фалун Дафа асоциация, деветимата бяха освободени три дни по-късно и изпроводени до българската граница. Те заведоха дело в Сърбия за нарушаване на изконни човешки права.

На 25 май т.г., един от задържаните в Сърбия - Георги Плешков, спечели дело в Административен съд – София (№3586 от 26.05.2016 г.) с адвокат Тодор Димов, срещу отказан достъп до информация от Министрество на външните работи. Делото беше заведено след като от министерството отказаха да предоставят информация за мерките, които са взети по време на задържането на българските граждани и за освобождаването им, която е необходима за делото в Сърбия. Според Административен съд - София, отказът за предоставянето на информацията, е незаконосъобразен и следва да бъде отменен. Министерство на външните работи са обжалвали решението в законовия 14-дневен срок и предстои разглеждане във Върховния съд.

Очакваме ви пред Китайското посолство на 20 юли 2016 г. от 10 до 12 часа. Можете да научите повече за бъдещата резолюция на ЕП, да се срещнете с практикуващия, който посети Брюксел, както и да получите информация за обновения доклад за отнемането на органи от живи хора в Китай и петицията за подвеждане под отговорност и осъждане на бившия китайски диктатор Дзян Дзъмин.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies