отнемане органи трансплантации

Международна правозащитна организация получи ново шокиращо потвърждение, че незаконните трансплантации в Китай процъфтяват в огромни мащаби с прякото участие на правителството.

Световната организация за разследване на преследването на Фалун Дафа (СОРПФД) съобщи, че е получила аудио запис на два телефонни разговора от привърженици на Фалун Дафа с китайски лекари-трансплантолози, които дори не се опитват да скрият своите престъпления.

Аудиозаписите, публикувани на сайта на СОРПФД, са записани на 21 декември 2015 г. Практикуващи Фалун Дафа се обадили по телефона на тези лекари, за да им обяснят, че за насилствено отнемане на органи за трансплантация рано или късно трябва да отговарят. Посъветвали ги да не участват в тази кампания, организирана и поддържана от китайското комунистическо правителство.

Привърженици на Фалун Дафа извършват систематично такива телефонни разговори във всички болници в Китай, като се надяват да пробудят съвестта на лекарите там.

Дежурният лекар-трансплантолог Ли Лунмин от отделение за сърдечна трансплантация на централната болница в град Дзиенмън в провинция Гуандун отговорил на телефонното обаждане. Той заявил, че самият той е отнемал органи за трансплантация от живи практикуващи Фалун Дафа.

Пo телефона той казал: „Да, наистина съм отнемал много, много пъти, органи за трансплантация от привърженици на Фалун Дафа.“

Практикуващи Фалун Дафа отново се обадили в тази болница. Отговорил друг лекар, който също не скрил своите престъпления. Когато го попитали, от колко практикуващи Фалун Дафа насилствено е отнел органи за трансплантация, той отговорил, че го е правил с безброй много хора, като го повторил два пъти. Дори заплашвал по телефона практикуващите, че ако отидат в Китай, ще ги убие по същия начин.

Говорителят на Фалун Дафа за САЩ, Ърпин Джан, определя две причини за такова поведение на лекарите:

Първата е, че те получават огромни печалби от отнемането на органи за трансплантация от живи хора. А втората причина е, че тези лекари са се лишили от всякакво човешко чувство.

Голям брой такива операции в Китай започнаха веднага, след като бившият генерален секретар, Дзян Дзъмин, обяви духовната практика Фалун Гонг извън закона през 1999 г., и отприщи масови репресии срещу десетки милиони привърженици на Фалун Гонг.

По данни от независими източници, в резултат на отнемане на органи за трансплантация се смята, че са убити минимум 60 хиляди привърженици на Фалун Гонг. Освен това, организацията СОРПФД не изключва, че по неофициални данни броят им може да превишавава два милиона.

Заместник председателят на Международната асоциация за трансплантация на органи в Тайван Хуан Шъуей посочи, че това „не може да се случи в едно нормално общество.“ Той посочва още, че доклади на независими експерти потвърждават, че всичко това действително става в Китай.

При все това със своята еднопартийна диктатура, комунистическата партия дори не признава, че извършва зло и престъпления. Тя смята, че всичко това е нормално и че провежда държавна политика.

В януарския доклад на СОРПФД се казва, че в „черната трансплантология“ в Китай участват минимум 7402 лекари и 865 болници. И цялата им дейност е упълномощена от комунистическата власт.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies