полиция Китай журналисти

САЩ и 11 други западни страни критикуват Китай за “влошаване на човешките права”, добавяйки, че неговите “извън териториални действия, са неприемливи.”

Призивът на Съвета за човешки права идва след неотдавнашните изчезвания на петима граждани на Хонг Конг, свързани с издател на книги, забранени в Китай и временното задържане на мъж от Швеция, обвинен в обучаване на нелицензирани адвокати там. Шведският гражданин изчезва от неговия ваканционен дом в Тайланд и по-късно прави сърцераздирателно появяване по китайска държавна телевизия, за да каже, че се е предал след повече от 12 години за случай с фатален край при шофиране в пияно състояние.

Западните страни осъдиха “скорошните необясними изчезвания и очевидни принудителни завръщания” на китайски граждани и чужденци в Китай.

Американският посланик Кийт Харпър заяви пред Съвета, че излъчване по държавна телевизия на самопризнания преди какъвто и да е съдебен процес, нарушава международните конвенции и китайските закони.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies