държавен секретар САЩ спектакъл

Елън Сауърбрей, бивш помощник-държавен секретар на САЩ по въпросите за населението, бежанците и миграцията, беше силно впечатлена от вечерното представление на компанията за сценични изкуства "Шен Юн Пърформинг Артс" в театър "Хиподрум" в Балтимор, САЩ, на 18 февруари 2017 г.

"Фантастично! Костюмите, танците, хореографията, музиката - всичко беше просто зашеметяващо. Наслаждавах се през цялото време", каза Сауърбрей.

Бившият помощник-държавен секретар оцени високо и оркестъра на "Шен Юн", който комбинира традиционни китайски и западни музикални инструменти. Тя оцени изпълненията им като "безупречни и истински прекрасни".

"Представлението, артистичните способности и талантът [на Шен Юн] ще споделя с всичките си приятели", заяви Сауърбрей.

"Шен Юн е нещо истински красиво; то е нещо, което ние нямаме в американската култура."

Елън Сауърбрей работи отговаря за малцинствата в долната камара на парламента на щата Мериленд в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. През 2002 г. е номинирана от президента Джордж Буш за посланик на САЩ в Комисията по статута на жените към ООН. По-късно е избрана от президента Буш за помощник-държавен секретар на САЩ по въпросите за населението, бежанците и миграцията.

По време на своята кариера, Сауърбрей пътува неколкократно до Китай. Тя сподели, че именно заради това била силно развълнувана от частите в представлението, които разкриват трудностите в съвременен Китай, под управлението на комунистическия режим.

"Всичко това докосва сърцето ми, защото познавам болката и страданието, и ми се иска Съединените щати да могат да направят повече, за да променят случващото се с добри и почтени хора, които не бива да бъдат третирани по такъв лош начин."

"Представлението е прекрасна възможност тези неща да бъдат направени достояние на хиляди американци, които не знаят какво се случва в Китай."

Основана през 2006 г. в Ню Йорк, САЩ, където се радва на артистична свобода, компанията за сценични изкуства "Шен Юн" събира водещи изпълнители на традиционен китайски танц. Те се стремят да възродят вдъхновената от божественото култура на Китай. "Шен Юн" пътуват по цял свят, за да представят вълнуващи спектакли с класически китайски танц и музика, символи на богатите ценности и добродетели на петхилядолетната китайска култура.

"Шен Юн отваря очите на хората и им позволява да узнаят неща, за които не са имали и най-малка представа. И разбира се, да наблюдават културата, да разберат, че в Китай културата дори не е поощрявана или позволена, и че сме толкова щастливи в западния свят, че можем да я гледаме и да ѝ се наслаждаваме."

"Била съм няколко пъти в Китай като посланик на САЩ и съм разговаряла за нарушенията на човешките права, включително за ситуацията с Фалун Гонг, затова видяното тази вече означава много за мен."

Бившият помощник-държавен секретар добави, че "Шен Юн" я мотивира да научи повече за китайската култура, включително за историите вдъхновили танците в спектакъла: за небесни царства, древни легенди, исторически битки и реалността в съвременен Китай.

"Беше наистина прекрасно изживяване! За мен е истински подарък да съм тук тази вечер."

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies