Китай камък йероглифи

Дали камък на 270 милиона години предрича края на Китайската комунистическа партия?

През юни 2002 г. беше открит „Камъка на скритите думи“ в Гуейджоу, Китай. Пукнатина в голяма скала, формирана преди 500 години, разкрива ясно думите „Китайската комунистическа партия загива“ изписани с шест китайски йероглифа.

Официалните медии в Китай също писаха за откритието, макар че в своите репортажи пропускат йероглифа за „загива“. Въпреки това на сайтовете на „People’s Daily Online“ и Xinhua.net са публикувани снимки на които ясно се вижда пълния текст.

Пинтан е висока планинска долина в провинция Гуейджоу в югозападен Китай. Селището Джанбу е разположено в живписна местност в продължение на 6 километра. Местността е отдалечена и е останала относително недокосната от човешка ръка. През юни 2002 г., фотографската изложба "Дуюн" препоръча местността за фотографии. По време на почистване на околностите е намерен и „Камъка на скритите думи“.

„Камъкът на скритите думи“ всъщност представлява голям къс скала, която в момента е разцепена на две, след като се отделя и пада отвисоко. Всяка от двете части e по 7 метра дължина, 3 метра височина и тежи 100 тона. Грижливо написаните думи „Китайската комунистическа партия загива“ могат да бъдат ясно разпознати на една от двете части, като всеки символ е около 30 квадратни сантиметра.

Ли Тин-Дун и Лиу Бао-Дзюн от Китайската академия на науките и Ли Фън-Лин от Китайския университет за геология са част от 15 изследователи, анализирали камъка. Те заключват, че символите не са гравирани от човешка ръка, отхвърляйки теорията, че надписите са написани от наши съвременници с цел да се популяризира околността за туристи. Предвид яснотата на символите, изглежда малко вероятно те да са естествени формирования. Така техния произход остава загадка.

След посещение на място през октомври 2003 г., Лян Хън, заместник-редактор на „People’s Daily“, написа: „Хората често намират, че белите облаци изглеждат като куче, или други неща изглеждат като човек или звяр, въпреки това всички тези неща са само привидни. Трудно е да се повярва, че един мегалит може изведнъж да пише, да говори, да гравира, да развие техника на писане и дори да използва политическа терминология. Дори не смеем да вярваме в подобно нещо. Въпреки това, след като видях двете части на „Камъка на скритите думи“, нямам друга алтернатива освен да вярвам.“

Според експерти камъка е на около 270 милиона години и датира от периода Перм. Пада от висока планинска скала в близост до река Джанбу. На стръмната скала днес се вижда вдлъбнатина, където камъка е стоял преди падането. При удара се разцепва на две и йероглифите стават достъпни.

По време на разследването много китайски и чуждестранни медии съобщиха за откритието. Повече от 100 вестника, телевизионни станции и уебсайтове препубликуват новината.

Въпреки че никой в Китай не смее да спомене за последната думичка „загива“, всеки който види камъните разбира значението.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies