Богиня създава човечеството

Съществува древна легенда в Китай, в която се говори за създаването на хората от Богинята Ню Уа.

Богинята Ню Уа създала първите хора от глина. Те били като марионетки - без живот, без мисли и без движения. Богинята била неудовлетворена от това. Вдъхнала им своя магически дъх и им дала душа. По този начин те станали живи същества.

Но тези хора не притежавали мъдрост и способност да оцеляват в суровите природни условия. Те не знаели как да контролират емоциите си и нямали представа за това, което се случва в обкръжаващата ги среда. Нямали нито логика, нито мироглед и били много уязвими. Когато първите хора починали, Ню Уа трябвало да направи още една група хора. Тази допълнителна работа ѝ отнела много време.

Ню Уа дала мъдрост на новата група хора, създала за тях музикални инструменти и ги научила да свирят, пеят и танцуват. Тогава хората започнали да изразяват чувствата си с песни и танци. От тогава те можели да се самоуправляват и обогатили живота си.

За продължаване на човешкия род Богинята създала взаимоотношенията между половете, за да живеят заедно мъж и жена, и да имат деца, които да са следващото поколение хора.

Постепенно хората дошли до разбирането как да се държат и как да живеят в хармония със себе си и с природата. Човешката история, култура и други аспекти на живота започнали да се развиват и постепенно се разпространявали в света.

С течение на времето техният примитивен живот станал по-разнообразен и хората преминали към по-цивилизован начин на живот.

На Запад има подобна история: Бог създал първите човешки предци Адам и Ева.

Позовавайки се на източните и западните митове можем да говорим за общата идея, че хората са създадени от Бог.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies