пирамиди Гиза Египет

Последни проучвания на учените показват съществуването на тайни стаи в гробницата на фараона Тутанкамон. Сега те искат да проведат допълнително изследване, за да потвърдят откритието си.

Учените обработиха стените на древната сграда със специално радарно оборудване, което съчетава методи за измерване на координатите и определяне свойствата на различни обекти чрез радиовълни. Така, предположението за съществуването на две тайни стаи, се потвърждава. Оказа се, че двете врати за тайните стаи са внимателно запечатани и изрисувани.

Изследването показа още, че в тайните стаи има предмети като дърво, кости и метал.

Изследването е водено от британския археолог Николас Рийвс, който първоначално предположил за наличието на скрити помещения в гробницата. Учените смятат, че една от тези стаи е гробницата на Нефертити, която не е намерена до сега. Но това все още не е доказано.

Тайнствените пирамиди

Въпреки факта, че гробницата на Тутанкамон вече е добре проучена, тя все още е загадка за учените. Но не само гробниците в Долината на царете ги вълнуват. Това, от което учените най-много се вълнуват e: кой и кога е построил тези грандиозни постройки, които е невъзможно да се създадат дори със съвременни технологии.

Според официалната египтология всички пирамиди, включително трите големи на платото Гиза, са построени от древните египтяни. Твърди се, че са издигнати от фараоните на IV династия в ерата на Старото царство, за да порази потомците с величието на спящите в тях фараони. Въпреки това алтернативните историци напълно опровергават тази теория.

Привържениците на алтернативните версии отбелязват, че в пирамидите в Гиза, Дахшура и Мейдума няма надписи и украшения, а това не е характерно за древните египетски гробници. Всички гробници на фараоните са ярко изрисувани.

Нещо повече, около пирамидите в Гиза има много структури от IV-та династия с автентични надписи. Тогава защо в най-голямата пирамида те напълно отсъстват?

В допълнение, в текстовете от ерата на Старото царство не се казва и дума за строителството на пирамидите.

Как древните египтяни, които са нямали технологии са успели да построят тези пирамиди? Каменните блокове, от които са изградени, са с тегло повече от два и половина тона и са прилепени толкова плътно един до друг, че между тях не може да мине дори острие на нож.

Ако египтяните са построили пирамидите за 20 години, се оказва, че всеки ден те е трябвало да издигат и поставят по 346 блока.

Според една от алтернативните версии, пирамидите са били построени от високоразвита цивилизация. Според тази версия хората от тази цивилизация са били гиганти. Над своята част от Земята те са поставили нещо като изкуствен спътник във формата на пирамида. С негова помощ те са можели да летят, да управляват климата и гравитационното поле, и да преобразуват космическата енергия.

Според легенди тези хора са били обладани от алчност и са започнали да събират все повече и повече енергия. Земята не е можела да се справи с преработването на такова голямо количество вещество, и в резултат на това континентите са се изместили, а цивилизацията е потънала под водата и е загинала. След това тези континенти отново са се издигнали над морското ниво и са се разкрили величествените съоръжения на древната цивилизация. В защита на тази версия е това, че в основите на пирамидите са намерени морски раковини. Освен това в цял свят и до сега археолозите намират гигантски човешки скелети.

До момента отсъства знание за строителството на пирамидите. Поради тази причина има голямо разнообразие от теории, включително и най-екзотични.

Едно нещо е сигурно - пирамидите не са построени от древните египтяни. Фактите не отговарят на официалната версия на египтологията.

Установено е само, че тези факти вече не могат да бъдат пренебрегнати. Може би учените скоро ще преосмислят традиционната представа за строежа на пирамидите и ще повярват в привидно невъзможното. Може би тогава ще узнаем нова история, която излиза извън рамките на съществуващите представи.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies