мегалитни камъни Англия

Лесно е да се стимулират електромагнитните вериги в човешкото тяло; достатъчна е само малка промяна в непосредствено заобикалящата ни среда.

Хора, които посещават древни манастири и мегалитни паметници, често разказват, че преживяват необикновени усещания. Стандартното обяснение е, че такива чувства са резултат от вълнението, предизвикано от визуалните стимулации при вида на мегалитните конструкции, като каменни кръгове, древни храмове и пирамиди.

Но фактите сочат друго – мегалитите и другите древни свещени места всъщност привличат, складират и дори генерират свое собствено енергийно поле, създавайки вид среда, където човек може да навлезе в различно състояние на съзнанието.

Генериране на енергийни полета

През 1983 г. изследване, предприето от инженер Чарлз Брукер, си поставя за цел да измери магнетизма в свещените места. Тестовият субект е каменният кръг Ролрайт в Англия. Измервания на мястото с магнитометър засичат ивица с магнетична сила, която навлиза навътре в каменния кръг през тесен процеп от камъни, служещи като вход.

Ивицата се насочва по спирала към центъра на кръга, сякаш се спуска по заешка дупка. Два от западните камъни от кръга пък са засечени да пулсират с концентрични пръстени променящо се напрежение, напомнящи вълни в езеро.

Анализът, проведен от Брукър, го кара да заяви, че "средният интензитет на геомагнетичното поле вътре в кръга е значително по-ниско от това измерено отвън, сякаш камъните служат като щит".

Подобни открития ни помагат да разшифроваме какво са целели древните, изграждайки такива мегалитни структури.

В храма на Едфу в Египет има стена, на която е написано как се създава пространство, което енергийно се различава от заобикалящата го среда – храм.

На стената е описано как определени богове-създатели, първо създават могила и "приковават змия" към мястото, където специална природна сила изпълва могилата с материя, което води до конструкцията на физическия храм.

Символът на змията винаги е бил обща културна метафора за земните криволичещи линии от енергия, които учените наричат земен ток.

Контролиране на законите на природата

Изглежда, че древните архитекти са имали в добра степен контрол над природните закони, тъй като проучване от 2005 г. на енергийните полета в и около Ейвбъри – най-големият каменен кръг в света, показва как неговите мегалити са предназначени да привличат земен ток към мястото.

Проучването е проведено от покойния Джон Бърк, който публикува своите резултати в книгата си “Семето на знанието, камъкът на изобилието”.

Електроди, положени в Ейвбъри, разкриват, че кръгообразният ров около мегалитите прекъсва предаването на земен ток, като провежда електричеството в рова, което концентрира енергията и я освобождава на входа на обекта. Така, понякога се отчитат нива на магнитни сили, двойни над нивото на заобикалящия район.

Отчитането на магнетизъм в Ейвбъри заглъхва през нощта до доста по-голяма степен, отколкото може да се обясни с естествени процеси. Те се зареждат отново при изгрев слънце от земния ток на околните площи, който е привлечен към мегалитите, точно когато магнитните колебания на обекта достигнат своя максимум.

Бърк също така открива, че камъните от Ейвбъри са умишлено поставени и подравнени така, че да концентрират електромагнитните токове да текат в определена посока. Те използват принцип, прилаган в съвременните атомни ускорители на частици, в които въздушните йони се насочват в една посока.

Ефектът на концентратори на електромагнитна енергия на свещените места, се подсилва от избора на камъните.

Често пренасяни от огромни разстояния, камъните, използвани в много мегалитни обекти, съдържат значителни количества магнетит. Това прави храмовете да се държат като огромни, макар и слаби, магнити.

Духовна технология

Магнитните полета имат огромно влияние върху човешкото тяло, особено върху разтвореното желязо, което тече в кръвоносните съдове. Същото се отнася и за милионите частици магнетит, плаващи във вътрешността на черепа и епифизната жлеза, която от своя страна е силно чувствителна към геомагнитните полета. След нейната стимулация започва производството на химикали, като пинолин и сератонин, което от своя страна води до създаването на халюциногена ДМТ.

В среда, където полето на геомагнетична интензивност е намалено, е известно че хората преживяват психични и шамански състояния.

Изчерпателно разследване на региона Карнак във Франция, където са концентрирани около 80 000 мегалита, открива подобна духовна технология. От начало водещият изследовател, електроинженер Пиер Меро, е скептичен, че мегалитните обекти притежават специална енергия.

Проучването в Карнак от Меро показва, че групите побити камъни, които имат голям плосък камък положен върху тях, наричани долмени, усилват и освобождават земна енергия през целия ден, като най-високи са измерените стойности на зазоряване. Напрежението и магнитните вариации са свързани и следват феномен, известен като електрическа индукция.

Според Меро, “Долменът реагира като бобина или намотка, в която се индуцират токове, предизвикани от вариациите на околното магнитно поле. Но тези явления не са особено интензивни, освен ако долменът не е конструиран с кристални скали, богати на кварц, като гранит.”

Така, както са разположени върху 31 разлома в най-активната земетръсна зона във Франция, мегалитите на Карнак са в постоянно състояние на вибрация, което прави камъните електромагнитно активни.

Отчитанията при Менхирите разкриват положително или отрицателно заредена енергия, която пулсира на равни интервали от основата до 11 метра нагоре по вертикално побитите камъни. На някои от тях все още си личат гравюри на змии.

Необикновените пулсации се повтарят приблизително всеки 70 минути, което показва, че Менхирите се зареждат и разреждат редовно. Меро също забелязва че напрежението на побитите камъни в Гранд Манек, отслабва колкото по-далече са положени от каменния кръг, който от своя страна се проявява като един вид кондензатор или концентратор на енергия.

Меро и други не пропускат да забележат състава на камъните и тяхната енергопроводимост. Специално избраните скали, съдържащи висок процент кварц, са пиезоелектрични, което обяснява защо могат да генерират електричество, когато са подложени на натиск или вибрации.

Мегалитите на Карнак, които са разположени върху 31 разлома в най-активната земетръсна зона във Франция, са в постоянно състояние на вибрация, което прави камъните електромагнитно активни.

Това показва, че Менхирите не са поставени на това място случайно, особено при условие, че са транспортирани от близо 100 километра разстояние и тяхната позиция и ориентация е в пряка връзка със земния магнетизъм.

Свещени места и магнитни портали

Много древни традиции по цял свят споделят един особен аспект – те твърдят че някои места по земята притежават по-висока концентрация на енергия в сравнение с други. Тези места, наречени от индианците Хопи, “петна на елен”, в крайна сметка се превръщат в основа за много свещени места и храмови структури, които виждаме днес.

Интересното е, че всяка култура твърди, че тези специални места са свързани с небето чрез куха тръба или тръстиково стъбло и чрез тази връзка душата е способна да се свърже с отвъдното по време на ритуал. Това обаче също отваря канал за духовния свят, да проникне в това физическо пространство.

През 2008 г. НАСА, вероятно неволно, потвърди резултатите от това наблюдение. Агенцията публикува подробности от изследване на свързаните енергийни потоци (СЕП), което разкрива, че Земята е свързана със Слънцето чрез мрежа от магнитни портали, които се отварят всеки 11 минути.

Такива открития помагат да се утвърдят в научните среди убежденията на хората с по-развити сетива, че мегалитните обекти и древните храмове са места, отделени от нормалния свят, където човек може да се свърже с пространства далеч отвъд тази планетарна сфера.

Определено древно-египетските жреци са разглеждали храмовете като нещо много повече от конгломерат от мъртви камъни. Всеки изгрев те събуждали всяка стая с тържествена реч, отнасяйки се с храма като с жив организъм, който спи през нощта и се събужда по изгрев.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies