Великата китайска стена

Някои хора не вярват в кармичните връзки. Независимо от това дали вярват или не, всички хора са подчинени на законите на природата.

Има много истории за хора, които са получили благословия или са били възнаградени за добрите си дела. Има истории и за грешници, изпитали последствия, които наричаме кармична разплата или възмездие.

Ето една история за Сян Дзичан, който отговарял за внасянето на съдебни дела в град Юен Джоу по време на династията Сун. Веднъж той отишъл до едно населено място, за да се срещне със служителите Хуан и Джън. Когато Сян решил да се върне у дома, помолил Джън да го придружи. След това двамата помолили и Хуан да се присъедини към тях.

Първоначално Хуан отказал, но след като Сян и Джън го помолили настоятелно, той се съгласил. Щом стигнали до очертанията на града обаче, Хуан отказал да влезе в него. В този момент получил и силни болки в стомаха. Цяла нощ не мигнал от болка.

На другата сутрин Сян и Джън се питали защо отказал да отиде с тях, но като видели, че е много болен, го попитали, какво му е.

Хуан споделил, че скоро ще умре. Затова му се искало за последно да се види с майка си и съпругата си. Сян уважил искането на Хуан и докато чакали пристигането на двете жени, Хуан им разказал какво му се е случило.

Преди много години, когато Хуан бил длъжностно лице, наблюдаващо внасянето на съдебни дела в град Юен Джоу, един сержант изпратил трима полицаи в провинцията, за да закупят добитък. Изминали 40 дена. Тримата полицаи не се върнали по домовете си и техните жени попитали губернатора, къде са съпрузите им.

Сержантът, приятел на губернатора, казал, че в планините има една група бандити и затова изпратил тримата мъже на проучване. Обяснил, че може би бандитите са ги убили. Обещал на жените да потърсят мъжете им.

Два месеца претърсвали планините, но не намерили и следа от тримата полицаи. В отчаянието си сержантът видял четирима селяни на полето. Той им предложил голяма сума пари, ако признаят, че са извършили убийството. „Като сержант, отговарящ за тази област, зная, че ще бъдете осъдени на смърт, но в действителност, само ще ви набият, ще ви вкарат в затвора и след това ще ви освободят.”

Селяните повярвали на сержанта и се съгласили да сътрудничат. Губернаторът ги разпитал и Хуан ги осъдил на смърт, но след това променил решението си, защото четиримата осъдени не изглеждали на бандити. Той ги попитал какво точно се е случило и те му разказали всичко. Щом разбрал истината, Хуан ги освободил.

Сержантът бил информиран за това и казал на губернатора, че Хуан е получил подкуп за освобождаването на затворниците. Губернаторът порицал Хуан. И тогава Хуан разбрал какво точно става и отказал да подпише екзекуцията на четиримата селяни.

Тази конфронтация между Хуан и губернаторът продължила над 10 дни и не довела до споразумение.

Наближил денят на изпълнение на присъдата. Губернаторът знаел, че ще има проблеми при една проверка, ако Хуан откаже да подпише документите за изпълнение на екзекуцията. Затова той призовал други длъжностни лица да убедят Хуан. Те казали на Хуан: „Няма смисъл да спорите, тъй като четиримата затворници ще бъдат така или иначе екзекутирани. Освен това всеки знае, че екзекуцията е по нареждане на губернатора.” Когато Хуан видял, че много служители се обръщат срещу него и го изолират, най-накрая подписал документите.

Два дни по-късно четирима служители, замесени в случая, загинали. След няколко дни сержантът е бил ударен от мълния по време на гръмотевична буря и починал. Областният управител и губернаторът също починали скоро след това.

Четиримата затворници се явили на Хуан по време на сън и му казали: „Наказани сме несправедливо и бяхме убити. Боговете са решили, че сега е ваш ред да умрете. Ние искахме да спрем това, защото Вие се опитахте да ни помогнете. Седем души вече загинаха и това е достатъчно, за да се изплати кармичният дълг. Боговете обаче заявиха, че ние нямаше да бъдем екзекутирани без Вашия подпис. Независимо от това, ние ги помолихме и те ще Ви отпуснат още три години живот.”

Хуан казал на Сян и Джън, че трите години вече са изминали.

Сян и Джън се молели и се надявали, Хуан да може да види майка си и жена си преди смъртта си.

След като пристигнали майката и съпругата на Хуан, той ги поздравил и веднага след това починал.

(следва част 3)

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies