фестивал здравей здраве Казанлък Фалун Дафа

С лекции, групова медитация и работилница за хартиени лотосови цветя оригами, представиха традиционната практика за самоусъвършенстване Фалун Дафа (Фалун Гонг) на десетото юбилейно издание на фестивала "Здравей, Здраве" в Казанлък и Благоевград, на 12 май 2019 г.

"Завръщане към първоначалната, истинска същност" бе темата на беседа, в която водещият Диян Данаилов разкри същността на Фалун Дафа и ползите от нейното практикуване.

Така гостите на фестивала в ДК "Арсенал" в града на розата научиха, че Фалун Дафа е практика за усъвършенстване на духа и тялото с три основни принципа: Истинност, Доброта, Търпение. Принципите са подробно описани от основателя на практиката, г-н Ли Хонгджъ, в книгата "Джуан Фалун". Следвайки ги в своето ежедневие, човек повишава нравствения си стандарт; става добър и състрадателен към другите, истинен в действията си и търпелив на работното място и в семейството.

Данаилов прикани всички да посетят световния Интернет портал на духовния метод, falundafa.org, откъдето напълно безплатно да изтеглят текстовете на книгите, аудио- и видеолекциите, и музиката за медитативните упражнения на Фалун Дафа.

2019-05-12-Picture-FDIC-ZdraveiZdrave-Kazanlyk_001
2019-05-12-Picture-FDIC-ZdraveiZdrave-Kazanlyk_002
2019-05-12-Picture-FDIC-ZdraveiZdrave-Kazanlyk_003
2019-05-12-Picture-FDIC-ZdraveiZdrave-Kazanlyk_004
2019-05-12-Picture-FDIC-ZdraveiZdrave-Kazanlyk_005
2019-05-12-Picture-FDIC-ZdraveiZdrave-Kazanlyk_006
2019-05-12-Picture-FDIC-ZdraveiZdrave-Kazanlyk_007
Previous Next Play Pause

Упражненията на Фалун Дафа, пет на брой, са с бавни, плавни и кръгообразни движения, а ефектът им е пречистване на тялото и подобряване на здравето.

Веднага след лекцията, гостите на "Здравей, Здраве" имаха възможността да научат и изпълнят заедно медитацията на Фалун Дафа.

Част от представянето на древния духовен метод бяха и вдъхновяващите разкази на родни последователи за пътя им в самоусъвършенстването по Фалун Дафа. Те споделиха пред публиката как са се запознали с практиката, какво ги е привлякло към нея и какво са постигнали по отношение подобряване на своя характер и здравословно състояние.

Подобни споделяния може да видите в новата ни рубрика "Моята история".

Малки и големи се включиха и в работилницата за хартиени лотосови цветя оригами. Тя е част от международната инициатива "Цветчета на мира", целяща да разпространи красотата на Фалун Дафа и да изобличи жестокото преследване, на което са подложени последователите в Китай вече 20 години.

Инициатор на "Цветчета на мира" е австралийката с китайски произход Джейн Дай. Тя губи съпруга си, след като той е задържан и изтезаван до смърт през 2001 г. в провинция Гуандун, Китай. Съпругът на Джейн е сред милионите последователи на Фалун Дафа, които от 1999 г. насам са преследвани и подлагани на жестоки репресии от китайската комунистическа партия, заради вярата си в духовните принципи Истинност, Доброта, Търпение.

Десетки се подписаха в петиция, призоваваща за спиране на репресиите срещу Фалун Дафа в комунистически Китай. Събитието се проведе в деня на фестивала, пред сградата на ДК "Арсенал", в центъра на града.

С подписа си, жители и гости на Казанлък станаха тъжители по гражданска жалба, адресирана до Върховния съд и Народната прокуратура на КНР. Жалбата е срещу инициатора на преследването, бившия китайски държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин.

Днес Фалун Дафа се практикува свободно в 114 страни по света от близо 100 милиона души. Само в родината си Китай, симпатизантите ѝ са подложени на репресии.

Отново в Благоевград

В зала "22-ри септември" в Благоевград, Александра Ботева изнесе лекция на тема "Представяне на Фалун Дафа и демонстрация на упражненията".

Всички присъстващи в залата се включиха в групова медитация, която протече на фона на тиха китайска музика. Някои бяха тук за втора поредна година. Възрастна жена сподели, че след като е научила упражненията на Фалун Дафа на миналогодишното издание на фестивала, ги е изпълнявала сама вкъщи.

Гостите на лекцията подкрепиха и международната подписка, която цели подвеждане под съдебна отговорност на инициатора на преследването на Фалун Дафа в Китай, Дзян Дзъмин, по обвинения в геноцид и престъпления срещу човечеството.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies