филм Трудно за вярване Китай

По повод 10 декември, Международния ден на правата на човека, заповядайте на протест пред посолството на КНР в София, подписка в Пловдив и прожекция на два документални филма за духовната практика Фалун Гонг!

Мирен протест пред посолството на КНР в София

Мирният протест ще се проведе на 10 декември 2019 г. (вторник) от 11:30 до 14:30 часа пред посолството на КНР в София, бул. "Джеймс Баучер" 58.

За контакт: Александра Ботева, тел. 0879 383 023

Подписка за човешки права в Пловдив

Подписката за човешки права ще се проведе на 10 декември 2019 г. (вторник) от 13:00 до 16:00 часа в Пловдив, ул. "Кн. Александър Батенберг" 25, в близост до рекламните букви „Plovdiv Together”.

За контакт: Керка Кунчева, тел. 0887868 309

Прожекция на документални филми в София

Прожекцията ще се проведе на 11 декември 2019 г. (сряда) в София, кино-зала 4 на ул. "Г. С. Раковски" 108, Федерация на научно-техническите съюзи (до НАТФИЗ). Вход свободен.

Събитие във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1001977510164445/

- 17:30 ч. "Трудно за вярване" (2015), две награди "Еми" за най-добър режисьор и продуцент, - aнгл. (субтитри на български език) | времетраене: 56 минути. Трейлър: https://youtu.be/h_3NS9qhSTY

- 19:00 ч. "Писмо от Масандзя" (2018) – aнгл. (субтитри на български език) | времетраене: 76 минути. Трейлър: https://youtu.be/-FJ7ttFvlqY

Двата филма предлагат актуална информация за продължаващото преследване в комунистически Китай на духовната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа): най-голямата група хора в света, подложени на системни репресии и тормоз през последните 20 години.

Удостоените с международни награди документални ленти разкриват факти за робския труд в Китай и насилственото отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг в държавни китайски болници: нов вид геноцид, потвърден от редица разследвания, включително миналия юни от международен трибунал в Лондон.

За контакт:
Богдан Богданов, тел. 0883 325 232
Александра Ботева, тел. 0879 383 023


Фалун Дафа (известна още като Фалун Гонг) е традиционна китайска система за усъвършенстване на съзнанието и тялото, с принципи Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения. Практиката има близо 100 милиона последователи в 114 държави по света.

До 20 юли 1999 г. Фалун Дафа се практикува свободно в Китай, където е обявена за най-добър цигун метод, а авторът на практиката, г-н ли Хонгджъ е обявен за най-добър цигун майстор.

През 1999 г. китайското правителство установява, че броят на последователите на Фалун Гонг (70-100 милиона души) надхвърля почти два пъти броя на членовете на китайската комунистическа партия по това време (60 милиона души). Държавният лидер Дзян Дзъмин вижда в огромната популярност на Фалун Дафа заплаха за властта на партията, и по тази причина нарежда национална кампания за изличаване на практиката от Китай.

Последват масови арести, изтезания и дори убийства на последователи на Фалун Гонг в полицейски участъци, трудови лагери, затвори и центрове за промиване на съзнанието. Документирани са 4236 смъртни случаи на последователи в Китай, но се предполага, че истинският брой е много по-голям, заради цензурата в източната държава.

Около 1,5 милиона затворници на съвестта може да са били убити в държавни китайски болници в периода 2000-2016 г. с цел органите им да бъдат продадени на пациенти нуждаещи се от трансплантация, посочва докладът "Кървава реколта/Клането: Актуализация" (2016 г.).

Основните жертви на този нов вид геноцид са именно последователи на Фалун Гонг, смятат авторите на доклада: канадските адвокати Дейвид Килгор и Дейвид Матас, и американският разследващ журналист Итън Гутман.

Този нов "бизнес" в Китай се оценява от експерти на стойност над 1 милиард щатски долара годишно.

След разкритията на Килгор/Матас/Гутман, редица държави взеха мерки да ограничат достъпа на свои граждани до трансплантации в китайски болници.

Испания, Италия, Израел, Норвегия и Тайван въведоха нови закони, които забраняват на свои граждани да пътуват до Китай за трансплантация на органи.

Европейският парламент прие Резолюция 2013 г./2981(RSP) и Писмена декларация WD0048/2016 г., в които осъди насилственото отнемане на органи в Китай, включително от последователи на Фалун Гонг, и призова своите държави-членки да разследват случая.

Американският конгрес прие подобна резолюция: H.Res.343/2016 г.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies