подписка събитие Бургас Фалун Гонг

Подписка за прекратяване на една от най-мащабните репресивни кампании в съвременната история, събра на 2 февруари 2020 г. в Бургас родни и руски доброволци за човешки права.

В топлия и слънчев февруарски ден, в продължение на близо три часа, симпатизанти на преследваната от над 20 години духовна практика Фалун Дафа разговаряха със жители и гости на южноморския ни град, разхождащи се по централния булевард "Богориди" в посока към морето и плажа.

Те им обясняваха, че подписката представлява гражданска жалба до Върховния съд и Върховната народна прокуратура на Китайската Народна Република, за подвеждане под съдебна отговорност на бившия държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин, инициатор на репресиите срещу Фалун Дафа.

Докато слушаха разказа за продължаващите и днес жестоки репресии срещу последователите на Фалун Дафа в комунистически Китай, хората се насладиха и на демонстрация на петте медитативни упражнения на духовната практика.

Мнозина се спираха, за да погледат бавните и плавни движения, изпълнявани на фона на тиха музика, и питаха къде могат да ги научат в Бургас. Организаторите на събитието им обясниха, че практиката и всички дейности на Фалун Дафа са напълно безплатни по цял свят, и че в Бургас упражненията се изпълняват на открито в Морската градина.

Подписката подкрепиха 34 души.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна китайска практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Включва пет медитативни упражнения с плавни движения и принципите Истинност, Доброта, Търпение.

В Китай, Фалун Дафа е представена публично през 1992 г. от основателя ѝ, г-н Ли Хонгджъ. Положителният ѝ ефект върху здравето и характера на човек я превръща в най-бързо разпространяващото се социално явление в Китай. Предавана от уста на уста, Фалун Дафа само за седем години привлича между 70 и 100 милиона последователи.

Именно в големия брой практикуващи обаче, бившият лидер на китайската комунистическа партия (ККП) Дзян Дзъмин вижда заплаха за властта си и тази на партията. В края на 90-те години на 20-и век, последователите на Фалун Дафа са почти два пъти повече от членовете на ККП.

Така на 20 юли 1999 г. Дзян Дзъмин издава еднолична заповед Фалун Дафа да бъде изкоренена от Китай. Започват масови гонения на последователите, включително арести, уволняване от работа, следене, затваряне в лагери и затвори без съд и присъда, подлагане на репресии и убийства, включително насилствено отнемане на органи. Международни експерти потвърждават, че в държавни военни болници в Китай убиват практикуващи Фалун Дафа, докато им отнемат органи с цел продажба на пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies