Месечен бюлетин на ИЦФДБ

Девета поредна година базираната в Ню Йорк компания за сценични изкуства "Шен Юн" очарова милиони зрители по цял свят с изящни танци, оригинална музика и ефектни триизмерни декори.

Известни личности от шоубизнеса, политиката и финансовите среди оценяват високо спектакъла. Шоуто е вече любимо на български дипломати и артисти.

Българският посланик в Отава, Николай Милков, изрази гордостта си от своя сънародник Кирил Търпов, който е диригент на оркестъра на "Шен Юн"

"Шен Юн" се оказа незабравим спектакъл за Светлана Стойчева, представител на консулската служба на България в Канада

Изтъкнатият български композитор Ваня Ангелова оцени спектакъла на "Шен Юн" като "перфектен"

"Шен Юн" неудобен за комунистическите власти в Пекин

Официалната уебстраница на "Шен Юн" бе подложена на широкомащабна кибератака през януари т.г. Освен че се страхува от културното възраждане извършвано от "Шен Юн", комунистическата партия се опасява, че представленията на "Шен Юн" ще изобличат продължаващото преследване на духовната практика Фалун Гонг в Китай.

Уебсайтът на "Шен Юн" атакуван от Китай

За Шен Юн

От създаването си през 2006 г. "Шен Юн" се стреми да възроди традиционната култура и ценности посредством класически китайски танц и музика.

Тази година "Шен Юн" ще изнесат над 400 представления в над 100 града в Европа, Северна и Южна Америка, Азия, Австралия и Океания с изцяло нова програма.

Европейската част от турнето започва с представления в Женева от 26 до 28 февруари и завършва в Барселона на 25 април. Шоуто ще посети Англия, Франция, Германия, Ирландия, Холандия, Испания, Швеция и Швейцария. В Австрия, трупата ще посети традиционно столицата Виена и ще дебютира в Залцбург, родният град на Моцарт.

"Шен Юн" тръгват на световно турне с изцяло нова програма

Comments powered by CComment


 

Този уебсайт използва cookies