три думи чудо физика

Въпросът дали глобалната пандемия или породените от нея мисли на засилена тревожност и паника, причиняват по-голяма вреда на човечеството, става все по-дискусионен.

На помощ по този въпрос идват две наглед диаметрално противоположни явления: квантовата физика и духовността. Те обединяват своето знание и дават отговори на онези, които виждат в бедствието COVID-19, възможност.

Самоизолацията, причинена от пандемията от коронавирус, има своите недостатъци и предимства. Това отшелническо време, лишено от познатите развлечения, отваря безценно време на съвременния човек да разсъждава върху себе си и върху живота.

Когато условията на съществуване са комфортни и възможностите изобилни, човек е в безгрижно, радостно състояние. Но кое го прави щастлив? Именно задоволяването на нуждите на тялото и материалните притежания. Но не може да не се запитаме: къде остават потребностите на душата?! Изгубен в преследването на дребните удоволствия, човекът е изгубил присъщата си духовна страна. Онази страна, свързването с която го прави истински щастлив.

Възможно ли е щастието по време на изолация и ограничения?

Пандемията от COVID-19 е едно от множеството предизвикателства, които човешкият род е срещал по пътя на своето развитие. Болестни епидемии, войни и природни катаклизми са само част от трудностите, които човекът е преборвал хилядолетия наред. Дали обаче борбата за прогрес на науката, технологиите, медицината, или оцеляването след подобните на коронавируса пандемии, не са част от по-голямо откритие: на божественото?

С появата на несгоди, човек започва да страда, което го прави нещастен. Това е състояние на ума, от което голяма част от нас се стремят да избягат. Понякога този наглед разбираем стремеж се постига с "благородни лъжи", заобикаляне и премълчаване на истината, отнемане на чуждо благо и дори престъпно поведение.

Така изглежда страданието от човешка гледна точка. Отвъд простосмъртната страна, на божествената страна, на която принадлежи душата, страданието всъщност е еликсирът, който събужда душата на човека, и обръща човек към неговата божествена, духовна същност. Това "проглеждане" се случва именно, когато страдащият се опитва да се избави от тези мъки, да ги избегне или да събере сили да ги понесе.

Безсилен да промени събитията, човек си спомня за съществуващите висши сили и Бог. И колкото повече изпълва съзнанието си с мисли за божественото, за Бога, толкова по-силна става връзката му с небесните божества.

Има ли сила човешката мисъл?

Твърдението, че мислите са материални, набира все по-голям интерес сред научната общественост и намира все повече потвърждения. Защо обаче не ги виждаме? Мислите са невидими за човешкото око, защото са съставени от частици, по-малки от молекулите. Тези частици, от своя страна, имат енергия и вибрират, бидейки в непрестанно движение. Накратко: различните мисли — положителни и отрицателни — излъчват вибрации с определена честота.

Десетилетия наред, квантовите физици изследват въздействието на вибрациите на музиката, думите, мислите, молитвите и други, върху структурата на водата.

Вземайки предвид, че думите са продукт на мислите на човек, учените откриват, че отрицателните думи и послания оказват разрушителен ефект върху кристалите на замръзналата вода, докато положителните думи и светлината водят до образуването на кристали с красиви форми.

Нещо повече: нобеловият лауреат по физика, проф. Волфганг Паули, изказва идеята, че една-единствена мисъл на всеки един от над седемте милиарда жители на Земята, води до промяна в подредбата на електроните във Вселената и всяка една милисекунда Вселената се опитва да възстанови своя баланс.

Причината за тази непрекъсната реорганизация, според проф. Паули, е простата верижна реакция, която протича между мисълта на човека и материята.

Тук науката и вярата в божественото се срещат: за да получи човек подкрепата от висшите сили, Вселената или Бог, е необходимо умът му да е изпълнен с мисли, които съвпадат по своите вибрации с тези на Вселената, т.е. с космическата честота.

Кои са спасяващите мисли?

Според философията на традиционното китайско духовно учение Фалун Дафа, изначалните, основни характеристики на Вселената са: Истинност, Доброта, Търпение.

Истинност, Доброта, Търпение — вселенски свойства, които в човешкото общество се възприемат като морални принципи — проникват в целия космос и изграждат всичко в него, включително петте елемента: метал, дърво, вода, огън и земя.

С произнасянето на думите Истинност, Доброта, Търпение или дори само с мисълта за тях, вибрациите на нашите мисли започват да резонират с висшите енергии във Вселената. В резултат на това, съзнанието на човек започва да се изчиства, мислите стават по-малко егоистични и се изпълват със състрадание към другите. Човек достига по-високо ниво на съзнанието и прави крачка към себе си, душата си и божественото.

Все още ли пандемията ви изглежда страшна и вирусът непобедим?

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies