Цензурата в популярната онлайн медия YouTube застигна и видеоканала на Инфо Център България. През последните месеци YouTube премхана множество видеосъдържание, което е неудобно за комунистическия режим в Китай.

На 3 октовмри 2022 г. YouTube ни изпрати имеил, в който написа:

"Искаме да ви уведомим, че нашият екип прегледа съдържанието ви и смятаме, че то нарушава политика ни за самонараняване."

А в друг имейл YouTube изрази загриженост за нашата безопаснот:

"Обръщаме се към вас, защото общността на YouTube, включително други създатели на съдържание, зрители или служители, изразиха загриженост за вашата безопасност или благополучие, след като попаднаха на публикувано от вас съдържание с теми, свързани със самоубийство или самонараняване."

Видеосъдържанието, което YouTube визира е свързано с информация за така нареченото "самозапалване" на площад „Тиенанмън".

Един ден преди китайската Нова година, на 23 януари 2001 г., китайските държавни медии съобщават, че петима последователи на китайската духовна практика Фалун Дафа (известна също като Фалун Гонг) са се самозапалили на площад „Тиенанмън“ в Пекин, Китай.

Правителството използва инцидента, за да подсили вече започналата през 1999 година масивна кампанията на репресии срещу последователите на Фалун Дафа. 

Преследването започва, след като властите в Пекин установяват, че практикуващите Фалун Дафа са между 70 и 100 милиона души, почти два пъти повече от членовете на комунистическата партия по това време. Докато Фалун Дафа следва принципите Истинност, Доброта и Търпение, партията проповядва борба, насилие и изкореняване на традиционни култура и ценности. Tака, духовното учение става трън в очите на рима в Китай, който прави всичко възможно, за да очерни практиката и я представи като вредна за обществото.

Обстойно и независимо разследване на видеокадри от инцидента на самозапалването показват, че той е инсцениран.

Публикуваното от нас въпросно видеосъдържание присъства от години в нашия YouTube канал. Но YouTube или "загрижени" потребители изненадващо са открили в него нещо нередно, което да доведе до напълното му блокиране.

Видеото разяснява факти, свързани с безпрецедентното преследвне на медитативния духовен метод Фалун Дафа в Китай. То също така отразява актуални данни за репресиите срещу неговите последователи от Китайската комунистическа партия и свързаните с нея държавни органи.

Изглежда, че някой се опитва да заглуши нашия канал и да премахне едно от най-неудобните за китайския комунистически режим видеодоказателства.

Опитахме се да възразим срещу всяко свалено от YouTube видео, но без успех. Ето защо бяхме принудени да потърсим други платформи, които зачитат правото на свобода на словото.

По тази причина избрахме набиращата популярност видеоплатформа Gan Jing World, където успяхме да прехвърлим изцяло нашия YouTube канал, включително и блокираното видео.

Последвайте ни в Gan Jing World

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies