За  Фалун Дафа по News7

Двама български последователи на духовната практика Фалун Гонг гостуваха в предаването "Въпрос на гледна точка" по News7 на 20 февруари 2015 г.

Ден след настъпването на китайската нова година, програмистът Радослав Стоянов и архитектът Мартин Георгиев разказаха за традиционния китайски метод за самоусъвършенстване Фалун Гонг, познат още с името Фалун Дафа.

От предаването стана ясно, че това е практика от високо ниво, в чиято основа лежат принципите Истинност, Доброта и Търпение. В системата за подобряване на съзнанието и тялото са включени и пет медитативни упражнения, които спомагат за отваряне на енергийните канали на тялото.

Георгиев обясни, че това е "метод, който човек може да следва в ежедневието си и да се надгражда физически и духовно."

Водещият Стойчо Керев, от своя страна, представи като интересни основните текстове на практиката: цялостната философия "Джуан Фалун" и въвеждащата книга "Фалун Гонг”, които са преведени на 38 езика.

В книгите, основателят на практиката, господин Ли Хонгджъ, обяснява какво означава да си добър човек и как да се подобряваш физически и духовно. Книгите са разпространени в над 114 страни по света, където се практикува Фалун Дафа.

У нас те могат да бъдат закупени в книжарниците в цялата страна или изтеглени безплатно от www.falundafa.org.

Двамата симпатизанти на Фалун Дафа отговориха на въпросите на водещия за явления като кражба и събиране на живителната енергия чи (ци), за това какво е гонг и как Фалун Дафа развива свръхестествените способности на човек.

В студиото на "Въпрос на гледна точка", водещият Керев изказа недоумение от факта, че практика, която има милиони последователи по цял свят и която е с доказани ползи за отделната личност и за обществото, е преследвана в родината си Китай.

Симпатизантите на Фалун Дафа разказаха, че от момента, в който практиката е преподадена публично в Китай през 1992 г., тя е получила множество награди и отличия от правителството. Заради благотворния ефект върху здравето, Фалун Дафа набира огромна популярност за кратко време. През 1999 г., когато започва преследването в Китай, Фалун Гонг вече има между 70 и 100 милиона последователи, включително много членове на партията.

В тази група хора, обединени от принципи, различни от идеологията на управляващата комунистическа партия, тогавашният държавен лидер Дзян Дзъмин вижда заплаха за режима. Дзян взима еднолично решение и издава заповед в Китай да започне кампания на масови гонения и репресии срещу симпатизантите на Фалун Гонг. Репресиите продължават и днес.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies