Световният ден на Фалун Дафа

Българските последователи на мирната духовна практика Фалун Дафа изпратиха поздравителна картичка до нейния основател г-н Ли Хонгджъ, по случай 13 май - Световен ден на Фалун Дафа и рожден ден на г-н Ли.

Световният ден на Фалун Дафа се празнува ежегодно по цял свят с тържествени паради, митинги и публични концерти. Политици и общественици изпращат поздравителни писма до Фалун Дафа и участват в празненствата. Кметове са обявили 13 май за Ден на Фалун Дафа в своите градове.

На 13 май се навършват 23 години от първото публично представяне на Фалун Дафа пред обществеността в Китай през 1992 г. Г-н Ли Хонгджъ, автор на книгите на Фалун Дафа, изнася лекции в най-големите градове на Китай и е удостоен с многобройни награди от китайското правителство.

През 2000 г. г-н Ли Хонгджъ печели една от наградите на Фрийдъм Хаус, най-старата организация за защита на правата на човека в САЩ. Г-н Хонгджъ е номиниран за Нобелова награда за мир през 2000 г. и 2001 г., както и за Наградата на Европейския парламент "Сахаров" за свобода на мисълта през 2001 г.

За кратко време философията на Фалун Дафа, основаваща се на принципите Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения с плавни движения, привличат между 70 и 100 милиона китайци от всички слоеве на обществото.

Сега Фалун Дафа е популярна в 114 държави по цял свят, включително в България, където се практикува от 2001 г. насам.
 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies