Българска Фалун Дафа Асоциация

Българска Фалун Дафа Асоциация организира серия от събития по случай 13 май - Световният ден на Фалун Дафа и рожден ден на Учителя на практиката, г-н Ли Хонгджъ. Всички събития са с вход свободен.

София

На 13 май 2015 г. от 14:00 до 20:00 часа на бул. "Витоша" в пешеходната му част в близост до бул. "Патриарх Евтимий" и при входа на Борисовата градина откъм Орлов мост ще има подписка срещу насилственото отнемане на органи от живи хора в Китай.

На 13 май 2015 г. от 20:00 часа ще се проведе и открита прожекция на филма "Свободен Китай" в "АНТРАКТ", на бул. "Княгиня Мария Луиза" №17.

Варна

На 16 май 2015 г. (събота) от 12:00 до 18:00 часа на входа на Морската градина под Фестивален и конгресен център – Варна, ще има подписка срещу насилственото отнемане на органи от живи хора в Китай.

На 16 май 2015 г. от 19:00 часа ще се проведе и демонстрация на упражненията на практиката на сцена "Раковина" в Морската градина, както и открита прожекция на видеоматериали, разкриващи смисъла и красотата на Фалун Дафа.

Стара Загора

На 13 май 2015 г. от 11:00 до 19:30 часа срещу централния вход на Универсалния магазин в Стара Загора ще има подписка срещу насилственото отнемане на органи от живи хора в Китай.

***

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е китайска практика за личностно самоусъвършенстване, базирана на древните традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Следването на принципите Истинност, Доброта и Търпение се съчетава с изпълнение на пет медитативни упражнения.

Изключителната популярност на Фалун Гонг в Китай още през 1999 г. и огромният брой практикуващи – почти два пъти повече от членовете на Китайската комунистическа партия по онова време, става причина тогавашният лидер Дзян Дзъмин да заповяда „пълното унищожение на практиката с всички средства“.

Фалун Дафа се практикува в 114 страни по света, а апелът за спиране на репресиите в Китай остава актуален и днес, след 16 години репресии.

Целта на подписката, която е инициатива на неправителствената организация "Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH), е незабавно прекратяване на насилственото отнемане на органи от затворници на съвестта в Китай, включително от привърженици на Фалун Гонг. Петицията призовава ООН да окаже натиск върху китайските власти и да проведе независимо разследване на твърденията за насилствено отнемане на органи.

Насилственото отнемане на органи от практикуващи в Китай e потвърдено за първи път в доклада "Кървава реколта" от 2006 г. на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас. Докладът разкрива, че между 2000 г. и 2005 г. за трансплантации в Китай са използвани близо 41,500 неидентифицирани органи, чийто вероятен източник са живи практикуващи Фалун Гонг, убивани заради органите им.

През декември 2013 г. Европейският парламент прие резолюция, която осъди насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай. Документът препоръчва страните-членки на Европейския съюз публично да осъдят злоупотребите с органи за трансплантация в Китай и да осведомят за това своите граждани, пътуващи до Китайската Народна Република. Подобна резолюция бе приета и в Конгреса на САЩ и Парламента на Канада. През 2013 и 2014 г. в кампанията на DAFOH се включиха над 2 милиона души в повече от 50 държави от цял свят, включително от България.

"Свободен Китай: Смелостта да повярваш" не е просто филм, а истинска история, която си заслужава. Тя е разказана от признатия майстор на документални филми, режисьорът на "Тибет: Отвъд страха" - Майкъл Пърлман. Лентата показва живота на две личности - Чарлз и Дженифър. Чрез техните житейски съдби ще научите истината за това, което се случва в Китай зад завесата, спусната от ККП (китайската комунистическа партия). Филмът хвърля светлина върху някои доста важни въпроси като китайското икономическо чудо. То получава друго, доста по-различно обяснение в сравнение с разпространяваното от китайските правителствени медии.
 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies