Световен ден на Фалун Дафа във Варна

Варна се включи в празненствата по случай Световния ден на Фалун Дафа в България и по света със серия от събития на 16 и 17 май 2015 г.

В морския град се събраха практикуващи древната китайска медитативна практика за подобряване на здравето и характера от Варна, Бургас, Русе и Добрич. Те медитираха заедно, раздаваха информационни материали и събираха подписи за спиране на насилственото отнемане на органи от живи хора в Китай.

Българска Фалун Дафа Асоциация, организатор на събитията в страната, вече трета поредна година приканва българските граждани в различни градове да се подпишат в петиция за спиране на насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Дафа в Китай.

Подписката е инициирана през 2013 г. от международната организация "Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH). Събраните подписи се изпращат до ООН, а целта е Китай да спре незабавно този геноцид срещу собствените си граждани и да позволи независимо разследване на твърденията.

През 2013 г. и 2014 г. в кампанията на DAFOH се включиха над 2 милиона души в повече от 54 държави от цял свят, включително от България.

За няколко часа, практикуващите във Варна събраха над 200 подписа на входа на Морската градина, раздадоха стотици информационни листовки за Далун Дафа и преследването в Китай, и разказаха за случващото се в Китай на жители и гости на града.

Последва демонстрация на петте медитативни упражнения на Фалун Дафа на сцена "Раковина".

В неделя практикуващите отново направиха упражненията в Морската градина. Към тях се присъединиха няколко души, желаещи да научат движенията. След медитацията, симпатизантите на Фалун Дафа споделиха опит от усъвършенстването на своите характер и съзнание, и прилагане на принципите на практиката – Истинност, Доброта и Търпение – във всекидневието си.

Събитията във Варна приключиха с прожекция на документалния филм "Отвъд страха". Лентата разказва историята на изтъкнатия правозащитен адвокат Гао Джишън, номиниран два пъти за Нобелова награда за мир.

Адвокатът, известен като "съвестта на Китай", беше държан пет години в затвор и измъчван жестоко, до 7 август 2014 г., когато бе освободен. Въпреки това, 10 месеца по-късно, той е все още под домашен арест.

Филмът "Отвъд страха" беше отличен по време на Фестивала на свободната мисъл в Отава, Канада през 2013 г.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies