Благоевград медитация

Жители и гости на Благоевград имаха възможност да научат какво представлява Фалун Дафа и да подкрепят мирна инициатива за прекратяване на репресиите срещу симпатизанти на духовната практика в комунистически Китай, по време на информационно събитие в центъра на града на 30 май 2015 г.

Петима български практикуващи Фалун Дафа направиха демонстрация на медитативните упражнения на Фалун Дафа и събираха подписи в международна петиция, инициирана от неправителствената организация "Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH).

Подписката апелира за прекратяване на преследването в Китай и отнемането на органи от живи практикуващи Фалун Дафа.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна китайска духовна практика на високо ниво за усъвършенстване на духа и тялото. Включва философия, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения.

Повечето минувачи, които се спряха на щанда на Фалун Дафа, не бяха чували за преследването, но щом научиха, откликваха бързо и изразяваха съпричастност. Някои говориха дълго с практикуващите.

Възрастен мъж направи връзка между случващото се в Китай сега и това, което той самият е преживял в България по времето на комунизма. Той сподели за безпричинните заплахи и преследване, на които е бил подложен, понеже партията изтълкувала негови думи като критика към режима. Тогава много се страхувал за живота си и този страх го преследвал и до ден днешен.

Само за няколко часа в подписката се подписаха 140 души.

Към събитието проявиха интерес и медии. Ежедневникът "ТопПреса" публикува интервю с практикуващите, а местен блогър направи видео клип от демонстрацията на медитацията.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies