София Фалун Гонг

Последователите на мирната духовна практика Фалун Дафа (още известна с името Фалун Гонг) в Китай са преследвани, задържани, затваряни без съд и присъда в трудови лагери, затвори, психиатрични болници и центрове за "промиване на съзнанието" от 20 юли 1999 г. до сега. Много от тях са измъчвани и бити до смърт, а децата на мнозина са останали сираци, тъй като родителите им са били малтретирани до смърт заради отказа им да спрат да практикуват Фалун Дафа.

Всяка година, практикуващи в 114 държави по света, където е популярна Фалун Дафа, отбелязват началото на преследването в Китай с протести пред китайските консулства и посолства. Целта е все повече хора по света да разберат за геноцида и убийствата на живи хора в Китай, извършвани в процеса на насилствено отнемане на органите им. Вече години наред практикуващите Фалун Дафа в Китай са използвани като банка за донори на органи, след което телата им са кремирани, за да се заличат доказателствата за това зло посегателство върху свободата на човека в 21-и век.

Във връзка с отбелязването на датата, Българска Фалун Дафа Асоциация организира серия от събития (вход свободен) в дните от 18 до 21 юли т.г. в София. Ето и програмата по дни и часове:

18 юли 2015 г. (събота)

17:00 – 21:00 ч.
Подписка срещу насилственото отнемане на органи от живи практикуващи Фалун Гонг. Два щанда – на бул. "Витоша" до Аптека и на езерото "Ариана" след входа на Борисовата градина от страната на Орлов мост. Практикуващи ще разясняват истината за преследването на последователите на Фалун Дафа в Китай, ще раздават информационни материали и ще събират подписи в петиция на международната организация "Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH).

19 юли 2015 г. (неделя)

10:00 – 11:30 ч.
Демонстрация на медитативните упражнения на Фалун Дафа в Южния парк, в близост до входа от страната на бул. "Витоша".

17:00 – 21:00 ч.
Подписка срещу насилственото отнемане на органи от живи практикуващи Фалун Гонг. Два щанда – в градинката пред Народния театър и в Южния парк. Практикуващи ще разясняват истината за преследването на последователите на Фалун Дафа в Китай, ще раздават информационни материали и ще събират подписи в петиция на международната организация "Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH). В 21:00 ч. ще има и бдение със свещи в памет на загиналите в преследването в Китай практикуващи.

20 юли 2015 г. (понеделник)

10:00 – 12:00 ч.
Протест пред посолството на Китай в София, ул. "Александър Фон Хумболт" 7

21:30 ч.
Прожекция на международно награждавания документален филм на режисьра Майкъл Пърлман "Свободен Китай: Смелостта да повярваш", на откритата сцена в Борисовата градина. Лентата пресъздава реалността на нарушаването на човешките права в Китай и дава отговори на въпроси за произхода на евтините китайски стоки, цензурата в китайския Интернет и незаконната търговия с човешки органи за трансплантация. Филмът е прожектиран в над 500 частни представяния, включително в Европейския парламент, Конгреса на САЩ и щабквартирата на Гугъл. В България вече има десетки прожекции в различни градове.

21 юли 2015 г. (вторник)

18:30 - 19:30 ч.
Представяне на основната философия на Фалун Дафа, книгата "Джуан Фалун", издадена от издателство "Сиела", в книжарницата на "Сиела" в подлеза на Софийски университет.


Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е китайска практика за личностно самоусъвършенстване, базирана на древните традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Следването на принципите Истинност, Доброта и Търпение се съчетава с изпълнение на пет медитативни упражнения.

Изключителната популярност на Фалун Гонг в Китай още през 1999 г. и огромният брой практикуващи – почти два пъти повече от членовете на Китайската комунистическа партия по онова време, става причина тогавашният лидер Дзян Дзъмин да заповяда „пълното унищожение на практиката с всички средства“.

В момента Фалун Дафа се практикува в 114 страни по света. Практиката е получила международно признание от стотици световни лидери, държавни глави и общественици, които признават и провъзгласяват ползата, която Фалун Дафа носи на техните страни и общества. През 2000 г. г-н Ли Хонгджъ, основателят на Фалун Дафа, печели една от наградите на Фрийдъм Хаус, най-старата организация за защита на правата на човека в САЩ. Г-н Ли Хонгджъ е номиниран също за Нобелова Награда за Мир за 2000 г. и за 2001 г., както и за Наградата на Европейския Парламент "Сахаров" за Свобода на Мисълта през 2001 г.

За повече информация: Милена Атанасова (Българска Фалун Дафа Асоциация), тел. 0876 169 185

ЗАПОВЯДАЙТЕ! ОЧАКВАМЕ ВИ!

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies