Бургас Слънчев бряг Фалун Дафа

По средата на летния сезон местни граждани и чуждестранни туристи имаха възможност да се запознаят с практиката за подобряване на духа и тялото Фалун Дафа (Фалун Гонг) по време на събития в град Бургас и курортен комплекс „Слънчев Бряг“ на 11 и 12 юли т.г.

Събитията протекоха с демонстрация на петте медитативни и лесни за научване упражнения на практиката, които може да се видят безплатно в Интернет на сайта http://bg.falundafa.org. Освен изложените банери, които привличаха вниманието на преминаващите хора, последователите на практиката раздаваха информационни брошури на български, английски и руски език, които освен че разказват за същността на практиката, която се базира на принципите „Истинност, Доброта, Търпение“ и учението съдържащо се в книгата „Джуан Фалун“, така и за продължаващото до сега преследване на нейни последователи в Китай, провеждано от китайския комунистически режим.

Практикуващите използваха възможността да приканят минувачите да се подпишат в петиция, която апелира за прекратяване на преследването и отнемането на органи от живи хора в Китай. Подписката е част от кампанията на международната организация "Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH). Петицията призовава ООН да окаже натиск върху китайските власти и да проведе независимо разследване на твърденията за насилствено отнемане на органи.

Насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай e потвърдено за първи път в доклада "Кървава реколта" от 2006 г. на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас. Докладът разкрива, че между 2000 г. и 2005 г. за трансплантации в Китай са използвани близо 41 500 неидентифицирани органи, чийто вероятен източник са живи практикуващи Фалун Гонг, убивани заради органите им.

През декември 2013 г. Европейският парламент прие резолюция, която осъди насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай. Документът препоръчва страните-членки на Европейския съюз публично да осъдят злоупотребите с органи за трансплантация в Китай и да осведомят за това своите граждани, пътуващи до Китайската Народна Република. Подобна резолюция бе приета и в Парламента на Канада. През 2013 и 2014 г. в кампанията на DAFOH се включиха над 2 милиона души в повече от 50 държави от цял свят, включително от България.


 

Този уебсайт използва cookies