Практикуващи Фалун Дафа от България

Улица "Александър Фон Хумболт" на която се намира посолството на Китай в София и тази година се оживи точно в 10 часа на 20 юли, понеделник, когато близо двадесет практикуващи Фалун Дафа организираха мирен протест срещу продължаващите вече 16 години репресии над последователи на духовната практика в Китай.

Последователите на Фалун Дафа (още известна с името Фалун Гонг) в Китай са преследвани, задържани, затваряни без законни съд и присъда в трудови лагери, затвори, психиатрични болници и центрове за "промиване на съзнанието" от 20 юли 1999 г. до сега. Много от тях са измъчвани и бити до смърт, а децата на мнозина са останали сираци, тъй като родителите им са били малтретирани до смърт заради отказа им да спрат да практикуват Фалун Дафа.

Всяка година, практикуващи в 114 държави по света, където е популярна Фалун Дафа, включително и България, отбелязват началото на преследването в Китай с протести пред китайските консулства и посолства.

Българските медии standartnews.com и bgnes.com отразиха събитието.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies