София събитие

Българска Фалун Дафа Асоциация със съдействието на Столична община проведе серия събития от 18 до 20 юли 2015 г. по повод емблематичната дата 20 юли. На тази дата се навършват шестнадесет години от началото на репресиите срещу последователи на духовната практика Фалун Дафа (още известен като Фалун Гонг) в Китай.

Акцентите на събитията през уикенда бяха петиция в подкрепа на човешките права на последователите на Фалун Гонг в Китай и демонстрация на петте медитативни упражнения на практиката.

В рамките на 18 и 19 юли, бяха събрани над 400 подписа от граждани и гости на столицата. Столичани имаха възможност да заявят своята подкрепа на четири различни локации в София: в близост до изхода на метрото на бул. "Витоша", до езерото "Ариана", в градинката пред Народния театър и в Южен парк. Петицията е част от кампания на международната организация "Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH), призоваваща Върховния комисар на ООН по правата на човека за незабавно прекратяване на насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай.

За първи път през 2006 г. Дейвид Килгор и Дейвид Матас, канадски защитници на човешките права, потвърждават насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Дафа в Китай. Те съставят доклад, озаглавен "Кървава реколта", съдържащ над 30 вида доказателства, и разкриват, че между 2000 г. и 2005 г. близо 41 500 неидентифицирани органи са използвани за трансплантации в Китай. Те посочват, че най-вероятния източник са живи практикуващи Фалун Гонг, убивани заради органите им.

Сутринта на 19 юли, много софиянци дойдоха в Южен парк, София за да изпълнят медитативните упражнения на Фалун Дафа. Практикуващи бяха организирали демонстрация и с готовност помагаха и отговаряха на въпросите на всеки, който се интересуваше от практиката. След демонстрацията всички заедно изпълниха упражненията.

Упражненията спомагат за отваряне на енергийните канали, пречистване на тялото от болести и повишаване на тонуса на организма. Много от практикуващите споделят за благотворния ефект от практиката върху тяхното здравето. Те разказват, че много от симптомите на болестите, които са имали в миналото, са изчезнали или значително са намалели. Практикуващите смятат, че този ефект се усилва, когато човек съумее да подобри своят характер и издигне моралните си качества чрез практиката.

На 20 юли за поредна година практикуващите се събраха за мирен протест срещу преследването на практиката в Китай пред китайското посолство в София.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies