София Сиела Джуан Фалун

Представяне на книгата "Джуан Фалун" събра любителите на книгата в книжарницата на издателство "Сиела" в подлеза на Софийски университет на 21 юли 2015 г. „Джуан Фалун“ е основния текст на древната медитативна практиката за подобряване на здравето и характера, Фалун Дафа.

Книгата е преведена на повече от 40 езика в 114 страни по света, а на български може да бъде открита в книжарниците на издателство „Сиела“ в страната. Достъпна е и напълно безплатно онлайн на сайта falundafa.org.

Авторът на „Джуан Фалун” е г-н Ли Хонгджъ, основателят на Фалун Дафа, отличен с множество награди в Китай и чужбина. Измежду по-значителните отличия е една от наградите на Фрийдъм Хаус - най-старата организация за защита на правата на човека в САЩ. Номиниран е за Нобелова награда за мир през 2000 г. и 2001 г., както и за наградата "Сахаров" на Европейският парламент за Свобода на мисълта през 2001 г.

Водещата на представянето, Виктория Джерманова, обясни, че „Джуан Фалун” разисква в дълбочина основните принципи на Фалун Дафа „Истинност, Доброта, Търпение“. Книгата поставя акцент върху личностното самоусъвършенстване чрез премахването на различни привързаности и слабости в характера на човек като завист, самоизтъкване, егоизъм и други, като разисква и въпросите за лечение, самолечение и произхода на болестите, ролята на кармата, въпроса за яденето на месо и други от гледна точка на самоусъвършенстването.

Водещата, Виктория Джерманова, посочи, че заради достъпността си и дълбоките принципи, които преподава, Фалун Дафа печели последователи с невиждана скорост в Китай, а книгата е бестселър в страната в продължение на няколко години след нейното издаване.

До 1999 г. практиката се радва на подкрепата, както на правителството на Китай, така и на широките маси, като всяка сутрин милиони изпълват парковете в страната, за да изпълняват медитативните упражнения на Фалун Дафа.

През лятото на 1999 г. обаче това рязко се променя. Режимът в Китай, воден от завистта и политическите амбиции на тогавашния лидер Дзян Дзъмин, започва унищожителна кампания срещу практиката. Под ударите на репресивния режим попадат близо 100 милиона последователи на Фалун Дафа.

Хиляди копия на „Джуан Фалун” са унищожени, практиката систематично е очерняна от пропагандната машина на режима, а практикуващите са подлагани на тежки репресии за да бъдат принудени да се откажат от убежденията си. За съжаление това преследване продължава и до днес.

Представянето на книгата беше осъществено със съдействието на Българска Фалун Дафа Асоциация и подкрепата на издателство „Сиела“.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies