Българска Фалун Дафа Асоциация

Подписка срещу насилственото отнемане на органи от живи хора в Китай ще се проведе на 26 юли 2015 г. от 18:00 до 22:00 на главната алея до фонтана под пантеона в Морската градина във Варна.

По време на събитието, организирано от Българската Фалун Дафа Асоциация, ще се раздават информационни материали и ще бъдат демонстрирани медитативните упражнения на практиката, донесла добро физическо и психическо здраве на над 100 милиона души в 114 държави по света.

Събитието е по повод 20 юли – началото на преследването на практикуващите Фалун Дафа в Китай (1999 г.), а петицията е международна инициатива на неправителствената организация „Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH), чиято кампания е „за незабавно прекратяване на насилственото отнемане на органи от затворници в Китай, включително от привърженици на Фалун Дафа“. Петицията призовава ООН да окаже натиск върху китайските власти и да проведе независимо разследване на твърденията за насилствено отнемане на органи в Китай.

Това е третата поред година, в която „Лекари срещу насилственото отнемане на органи" организират подписка в над 30 държави по света, като събраните подписи се предават на Върховния комисар на ООН за човешки права на 10 декември – Международен ден за правата на човека.

Отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай e потвърдено за първи път в доклада „Кървава реколта" от 2006 г. на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас. Докладът разкрива, че между 2000 г. и 2005 г. за трансплантации в Китай са използвани близо 41 500 неидентифицирани органи, чийто вероятен източник са живи практикуващи Фалун Гонг, убивани заради органите им.

През декември 2013 г., Европейският парламент прие резолюция, която осъди насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай. Документът препоръчва страните-членки на Европейският съюз публично да осъдят злоупотребите с органи за трансплантация в Китай и да осведомят за това своите граждани, пътуващи до КНР. Подобна резолюция е гласувана вече и в Конгреса на САЩ.

Практиката Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е китайски метод за личностно усъвършенстване, базиран на древните традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Следването на принципите Истинност, Доброта, Търпеливост, се съчетават с пет медитативни упражнения. Изключителната й популярност в Китай и над 100 милиона последователи предизвикват завистта на лидера на Китайската комунистическата партия – Дзян Дзъмин, през 1999 г., когато той нарежда пълното унищожение на практиката с всички средства. Понастоящем Фалун Дафа се практикува в 114 страни по света, а апелът за спиране на продължаващите репресии в Китай остава актуален и днес.

Повече информация може да намерите на www.falun-bg.info.

За възникнали въпроси, можете да се свържете с Мартин Ангелов, телефон за контакт: 0896 023103
 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies