Подписка срещу насилственото отнемане на органи от живи хора в Китай ще се проведе в Симеоновград на 7 август 2015 г. (петък) от 08:30 до 13:30 часа на ул. „Търговска“, №18.

По време на събитието, организирано от Българската Фалун Дафа Асоциация, ще се раздават информационни материали и ще бъдат демонстрирани медитативните упражнения на практиката Фалун Дафа, донесла добро физическо и психическо здраве на над 100 милиона души в 114 държави по света.

Засъжаление, последователите на Фалун Дафа в Китай са основните „донори“ на нечовешката система, подкрепепяна от тоталитарното комунистическо правителство, чрез която хиляди здрави хора са убивани в процеса на отнемане на органите им, които след това са продавани в болници на богати чужденци.

Петицията е международна инициатива на неправителствената организация „Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH), чиято кампания е „за незабавно прекратяване на насилственото отнемане на органи от затворници в Китай, включително от привърженици на Фалун Дафа“. Петицията призовава ООН да окаже натиск върху китайските власти и да проведе независимо разследване на твърденията за насилствено отнемане на органи в Китай.

Това е третата поред година, в която „Лекари срещу насилственото отнемане на органи" организират подписка в над 30 държави по света, като събраните подписи се предават на Върховния комисар на ООН за човешки права на 10 декември – Международен ден за правата на човека.

В България до момента са събрани над 12 000 подписа в над 30 града от началото на петицията.

Отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай e потвърдено за първи път в доклада „Кървава реколта" от 2006 г. на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас. Докладът разкрива, че между 2000 г. и 2005 г. за трансплантации в Китай са използвани близо 41 500 неидентифицирани органи, чийто вероятен източник са живи практикуващи Фалун Гонг, убивани заради органите им.

През декември 2013 г., Европейският парламент прие резолюция, която осъди насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай. Документът препоръчва страните-членки на Европейският съюз публично да осъдят злоупотребите с органи за трансплантация в Китай и да осведомят за това своите граждани, пътуващи до КНР. Подобна резолюция е гласувана вече и в Конгреса на САЩ.

Практиката Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е китайски метод за личностно усъвършенстване, базиран на древните традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Следването на принципите Истинност, Доброта, Търпеливост, се съчетават с пет медитативни упражнения. Изключителната й популярност в Китай и над 100 милиона последователи предизвикват завистта на лидера на Китайската комунистическата партия – Цзян Цзъмин, през 1999 г., когато той нарежда пълното унищожение на практиката с всички средства. Понастоящем Фалун Дафа се практикува в 114 страни по света, а апелът за спиране на продължаващите репресии в Китай остава актуален и днес.
 


 

Този уебсайт използва cookies