Фалун Дафа се представя в Каварна.

Жители и гости на крайморския град Каварна научиха за традиционния метод за усъвършенстване на духа и тялото Фалун Дафа и се обявиха срещу насилственото отнемане на органи от негови последователи в Китай, по време на информационно събитие, което се проведе на централния площад пред сградите на Общината и читалище "Съгласие" на 30 юли.

Те подкрепиха подписка, която е част от международна инициатива на неправителствената организация "Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH), която се обявява срещу насилственото отнемане на органи от последователи на духовния метод, извършвано в държавни затвори и военни болници в Китай.

Подписката призовава Върховния комисар на ООН по правата на човека да окаже натиск върху китайските власти незабавно да прекратят насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Дафа в Китай. До сега са събрани над 2 милиона подписа са в 54 страни по цял свят.

"Тези престъпления трябва да бъдат прекратени", каза една жена, която дойде да се подпише. "Немислимо е, че това се случва в съвременния свят. Браво на вас за добрата работа. Желая ви успех!"

Младо момиче дойде към масичката с петицията и каза: "Моите приятели ми разказаха какво правите. Идвам да ви подкрепя и да се подпиша."

По същия начин дойде и мъж, който сподели, че знае за Фалун Дафа и за подписката от симпатизант на Фалун Дафа в Добрич.

"Виждам ги всеки ден да правят упражненията в местността на музея в Добрич. Запознат съм с вашата практика."

Подписката подкрепиха и учители от местните училища. Само за няколко часа бяха събрани 130 подписа.

Мнозина проявиха интерес към демонстрацията на петте медитативни упражнения на Фалун Дафа, изпълнена от последователи на метода от Каварна, Варна и София. Упражненията спомагат за подобряване на здравето и намаляване на стреса.

Минувачите научиха още, че наред с медитация, Фалун Дафа включва и философия с три основни принципи: Истинност, Доброта и Търпение. Самоусъвършенстването във Фалун Дафа се базира на подобряване на характера на човек и издигане на неговия морал.

Когато научаваха, че симпатизантите на Фалун Дафа са преследвани и днес от комунистическия режим в Китай, много хора отбелязваха: "Тук сме живели по време на такъв режим. Знаем, че той не е хубаво нещо."

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies