Бургас събитие

Българска Фалун Дафа Асоциация и практикуващи медитативната практика Фалун Дафа от Бургас, Добрич и Стара Загора организираха информационно събитие за запознаване на обществеността с практиката и с нарушаването на правата на нейните последователи в Китай.

Събитието се проведе на 7 и 8 август на площад „Тройката“ в центъра на Бургас. Практикуващите бяха разпънали банери с надпис „Фалун Дафа - традиционен метод за самоусъвършенстване“ и „SOS - вашият подпис ще спаси човешки живот“, които привличаха вниманието на минувачите.

Освен гражданите на Бургас, множество български и чуждестранни туристи имаха възможността да се запознаят с практиката, чрез раздаваните информационни брошури или чрез личен контакт с практикуващите.

Акцент на събитието бе петиция в защита на човешките права на последователите на Фалун Дафа, които са подложени на тежки репресии в Китай от 1999 г. насам. Петицията е международна инициатива на неправителствената организация „Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH), чиято цел е „незабавно прекратяване на насилственото отнемане на органи от затворници на съвестта в Китай, включително от привърженици на Фалун Дафа“. Петицията призовава ООН да окаже натиск върху китайските власти и да проведе независимо разследване на твърденията за насилствено отнемане на органи в Китай.

Много граждани и гости на града изразиха възмущението си от случващото се в Китай и с готовност подкрепиха петицията.

След като се подписа, възрастна гражданка от Русия пожела на практикуващите успех в начинанието.

Практикуващите организираха и демонстрация на упражненията на практиката. Плавните и хармонични движения на упражненията привлякоха вниманието на минувачите и много хората се спираха да наблюдават. Някои от тях пожелаха да ги научат и имаха възможността лично да се убедят в ефекта им.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies