Фалун Дафа в центъра на Симеоноград.

Имайки за цел повишаване на осведомеността на обществото относно продължаващите репресии над последователи на практиката Фалун Дафа от страна на режима в Китай, нейни последователи от Стара Загора организираха на 7 август информационно събитие в Симеоновград.

Акцент на събитието беше подписка, част от международна инициатива на неправителствената американска организация "Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH), която се обявява срещу насилственото отнемане на органи от последователи на Фалун Дафа, извършвано в държавни затвори и военни болници в Китай.

Подписката призовава Върховния комисар на ООН по правата на човека да окаже натиск върху китайските власти незабавно да прекратят насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Дафа в Китай. До сега са събрани над 2 милиона подписа в 54 страни по цял свят.

Само за няколко часа на ул. Търговска, в центъра на града, близо 200 души подкрепиха подписката, като много граждани останаха шокирани от информацията за отнемане на органи от последователи на Фалун Дафа в Китай.

Кореспонденти на медията „БТА“ Хасково отразиха събитието на място, а изданията Haskovo.net, Darik News, bgvesti.net и др., представиха новината в Интернет.

Отнемането на органи от практикуващи Фалун Дафа в Китай e потвърдено за първи път в доклада „Кървава реколта" от 2006 г. на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас. Докладът разкрива, че между 2000 г. и 2005 г. за трансплантации в Китай са използвани близо 41 500 неидентифицирани органи, които вероятно насилствено са отнети от практикуващи Фалун Дафа и други затворници на съвестта в Китай.

Събитието беше организирано с помощта на Българската Фалун Дафа Асоциация.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies