Общинска художествена галерия ”Станка Димитрова”, Кърджали

Пресофис на ИЦФД България

Българска Фалун Дафа Асоциация организира подписка срещу насилственото отнемане на органи в Китай.

Събитието ще се проведе на 1 ноември 2014 г. (събота) от 8 до 15 ч. пред Общинска художествена галерия ”Станка Димитрова”, Кърджали, ул.”Републиканска” №39.

Лице за контакт: Злате Добрев, тел. 0888 512 357

(Събитието, планирано на 25 октомври, не се състоя поради тежката метеорологична обстановка в града.)

Събитието е част от международна инициатива на американската неправителствена организация „Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH).

Кампанията се обявява за незабавно прекратяване на системната практика на насилствено отнемане на органи от затворници в Китай, включително от привърженици на духовния метод за подобряване на здравето и характера Фалун Гонг (още известен с името Фалун Дафа).

Подписите, събирани в рамките на кампанията, призовават ООН да окаже натиск върху китайските власти и да проведе независимо разследване на твърденията за насилствено отнемане на органи.

Събития като това в Кърджали се провеждат в десетки държави по света, а събраните подписи ще бъдат предадени на Върховния комисар на ООН за човешки права на 10 декември т.г.

В България до момента са събрани близо 2500 подписа.

По данни на DAFOH, много от жертвите на насилственото отнемане на органи не са престъпници, а затворници на съвестта. Това са хора, попаднали в затвора заради своите убеждения, религиозна принадлежност или политически позиции.

Отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай e потвърдено за първи път в доклада „Кървава реколта" от 2006 г. на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас.

Докладът разкрива, че между 2000 и 2005 г. за трансплантации в Китай са използвани близо 41500 неидентифицирани органи, чийто вероятен източник са практикуващи Фалун Гонг, убивани в процеса на насилствено изземване на органите им.

През декември миналата година, Европейският парламент прие резолюция, която осъди насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай. Подобна резолюция се придвижва за гласуване и в Конгреса на САЩ.

Израел и Испания приеха закони, забраняващи на свои граждани да пътуват до Китай за трансплантация на органи. В Тайван от големи лечебни заведения и лекари се изисква да регистрират държавата, от която доставят органите. В канадския парламент е внесен нов законопроект, според който всеки гражданин, съзнателно участвал в отнемане на органи, подлежи на санкции.

Нека обединим усилия за прекратяване на убийствата на невинни хора в Китай!

Очакваме ви на 1 ноември (събота) от 8 ч. пред Общинска художествена галерия ”Станка Димитрова”, Кърджали, ул.”Републиканска” №39.

Заповядайте!


 

Този уебсайт използва cookies