Фалун Дафа аудио новини

На 13-ти септември близо 150 жители на гр. Любимец се включиха в подписка срещу насилственото отнемане на органи от живи хора в Китай.

(Репортажа чуйте в звуковия файл)


Подписката е международна инициатива на неправителствената организация „Лекари срещу насилственото отнемане на органи" чиято кампания е „за незабавно прекратяване на насилственото отнемане на органи от затворници в Китай, включително от привърженици на Фалун Дафа“.

Петицията призовава ООН да окаже натиск върху китайските власти и да проведе независимо разследване на твърденията за насилствено отнемане на органи в Китай. Към момента петицията е разпространена в 54 държави и в нея са се включили над 2 млн.души.

Отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай e потвърдено за първи път в доклада „Кървава реколта" от 2006 г. на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас. Докладът разкрива, че между 2000 г. и 2005 г. за трансплантации в Китай са използвани близо 41 500 неидентифицирани органи, чийто вероятен източник са живи практикуващи Фалун Гонг, убивани заради органите им.

Фалун Гонг (или Фалун Дафа) е практика за подобряване на духа и тялото, която включва философия с три основни принципа: Истинност, Доброта, Търпение, и комплекс от пет медитативни упражнения за подобряване на здравето.

Практиката има над 100 милиона последователи в 114 държави по света.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies