Белащица събитие

Пловдивското село Белащица отпразнува 1000 години от създаването си с тридневна програма от културни и развлекателни събития между 20 и 22 септември.

Български практикуващи Фалун Гонг се присъединиха към първия ден на празненствата, за да споделят радостта на местните жители и за да им разкажат за същността на древната китайска практика за усъвършенстване на духа и тялото и за продължаващите репресии срещу нейните симпатизанти в Китай.

Жители и гости на селото бяха шокирани да научат, че мирна медитативна практика като Фалун Гонг е толкова жестоко преследвана в съвременен Китай, и че нейните последователи са подлагани на нова форма на геноцид: насилствено отнемане на органи.

Хората с готовност се подписваха в подписка, инициирана от неправителствената организация "Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH). Подписката се събира по цял свят и се изпраща ежегодно до Върховния комисар на ООН по правата на човека.

Кметът на село Белащица, госпожа Цветанка Читакова, подкрепи подписката.

Сред подписалите се беше и известната журналистка от Българската национална телевизия, Анна Мельова. Докато отразяваше събитията около честването на селото, тя видя щанда на практикуващите и дойде да ги подкрепи.

"Знам за Фалун Гонг. Дайте да се подпиша.”

Отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай e потвърдено за първи път в доклада „Кървава реколта" от 2006 г. на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас.

Докладът разкрива, че между 2000 и 2005 г. за трансплантации в Китай са използвани близо 41500 неидентифицирани органи, чийто вероятен източник са практикуващи Фалун Гонг, убивани в процеса на насилствено изземване на органите им.

Фалун Гонг е преследван от комунистическата партия в Китай от 1999 г. насам, тъй като броят на практикуващите в Китай по това време (между 70 и 100 милиона души) надвишава почти двойно този на партийните членове и Фалун Гонг е смятан за заплаха за властта на партията.

Тъй като практикуващите Фалун Гонг са обявени за дисиденти в Китай, а телата им са в добро състояние заради практиката, те стават удобни мишени за насилствено отнемане на органи.

Тежката съдба на практикуващите Фалун Гонг в Китай събуди у мнозина в Белащица спомени за легендата за една от най-паметните битки в нашата история, която бележи началото на падането на Първото българско царство под византийска власт.

Това е битката при село Ключ, която оставя 15 хиляди български воини ослепени. Водени от цар Самуил, част от ослепените войници се заселват около древните светилища в границите на Беласица – днешна Белащица – и така създават това хилядолетно селище.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies