Българската Фалун Дафа Асоциация

На 8 октомври 2015 г. от 18:00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ (бул. „Руски“ №44) в Стара Загора, Българската Фалун Дафа Асоциация организира прожекция на биографичния филм „Отвъд страха“ - за живота на адвоката и защитник на човешките права в Китай Гао Джишън.

Наричан „съвестта на Китай“, той многократно е отвличан и подлаган на изтезания от режима заради работата си по „чувствителни“ за комунистическата партия случаи. За дейността си и непоколебимостта си, Гао е номиниран три пъти за Нобелова награда за мир. През 2006-та година е обвинен в „окуражаване подронването на държавната власт" в Китай, в резултат на което е осъден и затварян в затвора, където е бил подложен на мъчения. "Хората в тази страна започват да осъзнават своите права и все повече се обръщат към обещаното от закона. Но в тази страна не можеш да бъдеш правозащитник, без ти самият да станеш случай на нарушаване на човешките права." – казва Гао Джишън.

„Вярвам, че историята на Гао Джишън показва истинската картина за модерен Китай, управляван от комунистическата партия. Пристрастеността на партията към следене и контролиране на мислите и поведението на хората си остава толкова силна, колкото от преди десетилетия назад. Партията е установила така наречените закони, но тя самата е над закона. В Китай системата е изградена да преследва тези, които посмеят да следват собствените си мисли или да се съмняват в статуквото.“ - казва режисьорът на филма Уенджин Ма.

Филмът е излъчван много пъти в София и в други градове на страната. Той бе включен в програмата на Автокино във Варна през август тази година.

Каним всички желаещи на прожекцията на филма. ВХОД СВОБОДЕН!

Повече информация:

  • www.transcendingfearfilm.com
  • www.freegao.com
  • www.falundafa.org

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies