Българска Фалун Дафа Асоциация

Медитативни упражнения, книга и филм представят Фалун Дафа в Пещера.

Ден на Фалун Дафа в Пещера, организират на 7 ноември 2015 г. (събота) Българската Фалун Дафа Асоциация и Център за личностно развитие „Холистик“. Събитията започват в 9:00 часа с Информационен щанд на Фалун Дафа и две петиции в центъра на Пещера - площад „България“ (пред фонтана).

Практикуващи китайската система за личностно самоусъвършенстване Фалун Дафа (позната още като Фалун Гонг) ще раздават информационни материали за практиката и преследването й в Китай. Ще има петиция за спиране на насилственото отнемане на органи от живи хора в Китай, както и петиция-жалба срещу бившия китайски държавен глава и тоталитарен диктатор – Дзян Дзъмин, която цели подвеждането му под отговорност и изправяне пред съда в Китай за престъпления срещу човечеството, заради кампанията му срещу Фалун Гонг. Петициите ще продължат до 13:00 часа.

От 14:00 до 15:00 часа в Център „Холистик“ (ул. „Дойранска епопея“ № 5, ет. 3) ще бъде представена практиката и книгата с основната философия на Фалун Гонг - "Джуан Фалун“. Книгата е основния текст на практиката, а авторът й – г-н Ли Хонгджъ, е отличен с множество награди в Китай и в чужбина, включително е номиниран два пъти за Нобелова награда за мир. Книгата е преведена на повече от 40 езика, а практиката е разпространена в над 114 страни с близо 100 милиона последователи.
От 15:30 до 16:00 часа в Център „Холистик“ ще има демонстрация на петте медитативни упражнения, които са с лесни за научаване движения, а след това ще има възможност и за груповото им изпълнение.

От 17:30 до 19:00 часа, отново в Център „Холистик“, ще има прожекция на документалния филм "Свободен Китай: Смелостта да повярваш". Лентата е отличена с множество международни награди и пресъздава реалността на нарушаването на човешките права в Китай. Филмът дава отговори на въпроси за произхода на евтините китайски стоки, цензурата в китайския Интернет, и незаконната търговия с човешки органи за трансплантация. „Сбоводен Китай...“ е представен на над 500 частни прожекции, включително в Европейския парламент, Конгреса на САЩ и щабквартирата на Гугъл. Режисьор на филма е Майкъл Пърлмън. Лентата е отличена на многобройни международни филмови фестивали, а през 2014 г. е номинирана за „Оскар“ в категориите за документален филм, соундтрак и песен.

ВХОД СВОБОДЕН ЗА ВСИЧКИ СЪБИТИЯ

ОЧАКВАМЕ ВИ.

За повече информация: Мирела Йорданова - 0888 59 51 50


 

Този уебсайт използва cookies