Китайският лидер Си Дзинпин

Много редовни читатели на „Ню Йорк Таймс” изразиха своята подкрепата към отвореното писмо на организацията „Приятели на Фалун Гонг“ (Отворено писмо до президента Си Дзинпин) адресирано до президента на Китай Си Дзинпин. Някои медии, особено тези, които акцентират върху темите за Китай и правата на човека, публикуваха собствени интервюта и репортажи по темата.

Писмото на организацията „Приятели на Фалун Гонг“ (FOFG) настоява Си незабавно да прекрати преследването на духовната практика Фалун Гонг в Китай и да започне реформи, които да доведат до промени и установяване на законов ред.

От началото на мандата си до сега, президента Си Дзинпин положи значителни усилия за подобряване на имиджа на Китай в чужбина. Така писмото на „Приятели на Фалун Гонг“ цели допълнително да насърчат Си, като лидер на Китай, да действа в най-добрия интерес на китайския народ и да възстанови доверието в правителството, което липсва през голяма част от 65-те години на комунистическото управление в Китай.

С предпазлив оптимизъм вярваме, че президентът Си Дзинпин ще направи правилен избор за Китай, така че той да може да заеме своето място като истински свободна нация сред международната общност.

Тъй като на толкова много нива, най-критична пречка за напредъка на Китай, е продължаващото преследване на духовната практика Фалун Гонг, ние се надяваме, че президентът Си ще вземе под внимание писмото на „Приятели на Фалун Гонг“ и ще продължи да работи за промени, от които ще се възползват всички слоеве на китайското обществото.

Тези усилия трябва да започнат с прекратяване на преследването на Фалун Гонг и отново да се даде възможност на хората да практикуват свободно в Китай, така както това е било преди началото на репресиите през 1999 г. Освен това трябва да бъде потърсена отговорност в съда от инициаторът на преследването, бившият президент Дзян Дзъмин, за бруталните престъпления, извършени срещу невинни цивилни граждани.

В крайна сметка ние вярваме, че в името на бъдещето на Китай председателят Си трябва да работи в посока на замяна на комунистическата система с прозрачно, демократично правителство в Китай.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies