Българска Фалун Дафа Асоциация

Българска Фалун Дафа Асоциация организира подписка срещу насилственото отнемане на органи в Китай.

Събитието ще се проведе 8 ноември (събота) между 10:30 и 18:00 ч. на пешеходната зона около театър „Иван Радоев“ в Плевен.

Лице за контакт: Димо Запрянов, тел. 0888 981 201

Събитието е част от международна инициатива на американската неправителствена организация „Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH).

Кампанията се обявява за незабавно прекратяване на системната практика на насилствено отнемане на органи от затворници в Китай, включително от привърженици на духовния метод за подобряване на здравето и характера Фалун Гонг (още известен с името Фалун Дафа).

Подписите, събирани в рамките на кампанията, призовават ООН да окаже натиск върху китайските власти и да проведе независимо разследване на твърденията за насилствено отнемане на органи.

Подобни събития се провеждат по цял свят, а събраните подписи ще бъдат предадени на Върховния комисар на ООН за човешки права на 10 декември т.г.

В България до момента са събрани близо 2500 подписа.

По данни на DAFOH, много от жертвите на насилственото отнемане на органи не са престъпници, а затворници на съвестта. Това са хора, попаднали в затвора заради своите убеждения, религиозна принадлежност или политически позиции.

Отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай e потвърдено за първи път в доклада „Кървава реколта" от 2006 г. на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас.

Докладът разкрива, че между 2000 и 2005 г. за трансплантации в Китай са използвани близо 41500 неидентифицирани органи, чийто вероятен източник са практикуващи Фалун Гонг, убивани в процеса.

През декември миналата година Европейският парламент прие резолюция, която осъди насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай. Подобна резолюция се придвижва за гласуване и в Конгреса на САЩ.

Израел и Испания приеха закони, забраняващи на свои граждани да пътуват до Китай за трансплантация на органи. В Тайван от големи лечебни заведения и лекари се изисква да регистрират държавата, от която доставят органите. В канадския парламент е внесен нов законопроект, според който всеки гражданин, съзнателно участвал в отнемане на органи, подлежи на санкции.

Нека обединим усилия за прекратяване на убийствата на невинни хора в Китай!

Очакваме ви на 8 ноември (събота) от 10:30 ч. на пешеходната зона около театър „Иван Радоев“ в Плевен.

Заповядайте!

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies