Българска Фалун Дафа Асоциация

„ЧУЙТЕ ИСТИНАТА“ (Бъдете толерантни! Направете добро!) е мотото на кампанията, организирана в страната от Българската Фалун Дафа Асоциация по повод 10 декември – Международен ден за човешки права.

Целта на кампанията е повече българи да научат за нарушенията на човешките права в Китай. Репресии, мъчения, изтезания, психически, физически и сексуален тормоз, са само част от доказаните престъпления, извършвани от комунистическия режим в Китай. Но най-нечовешкото от всички е насилственото отнемане на органи от затворници на съвестта и практикуващи древната китайска система за култивиране на духа и тялото Фалун Дафа.

Автор и извършител на тази безпрецедентна по жестокостта си кампания в 21 век е бившият държавен глава на Китай Дзян Дзъмин. На 20 юли 1999 г., той започва антиконституционно, незаконно, широкомащабно и унищожително преследване на десетки милиони практикуващи Фалун Гонг, което продължава и до днес.

Основна част от кампанията на Българската Фалун Дафа Асоциация е международната подписка-жалба срещу Дзян Дзъмин, чиято цел е подвеждането му под отговорност и изправянето му на съд за престъпления срещу човечеството. Всеки подписал се в петицията става тъжител до Върховния съд на Китай, с което призовава за започване на официално разследване на престъпленията му срещу човечеството.

ПРОГРАМА ПО ГРАДОВЕ И ДНИ:

СОФИЯ

9 декември 2015 г., от 18:30 часа – Прожекция на документалния филм „Отвъд страха“ (за китайския правозащитен адвокат Гао Джишън, номиниран 2 пъти за Нобелова награда за мир) и представяне на книгата „Джуан Фалун“ – Столична библиотека (пл. „Славейков“), зала „Вяра“
10 декември 2015 г., от 11:00 до 12:30 часа – ПРОТЕСТ ПРЕД КИТАЙСКОТО ПОСОЛСТВО

ВАРНА

13 декември 2015 г., от 11:00 до 15:30 часа на входа на Морската градина – информационно събитие за събиране на подписи в петицията срещу Дзян Дзъмин
16 декември 2015 г., от 18:30 часа в Концертно студио на Радио Варна – ПРОЖЕКЦИЯ НА документалния филм „Отвъд страха“

СТАРА ЗАГОРА

10 декември 2015 г., от 13:00 до 17:00 часа, на бул. „Цар Симеон Велики“ пред Универсален магазин - информационно събитие за събиране на подписи в петицията срещу Дзян Дзъмин

ПАЗАРДЖИК

10 декември 2015 г., от 13:00 до 17:00 часа в центъра пред Часовниковата кула - информационно събитие за събиране на подписи в петицията срещу Дзян Дзъмин

ВХОД СВОБОДЕН ЗА ВСИЧКИ СЪБИТИЯ!!!

Телефони за контакти:
София – Милена Атанасова – 0876 169 185
Варна – Екатерина Желязкова – 0886 254 384
Стара Загора – Иван Бързаков – 0895 140 803
Пазарджик - Димитър Терзов - 0896 399 932

ДОКУМЕНТАЛНИЯТ ФИЛМ „ОТВЪД СТРАХА“, (САЩ, 2012)

„Отвъд страха“ е филм за живота и дейността на китайския защитник за човешки права - адвокат Гао Джишън. Често пъти наричан „съвестта на Китай“, той многократно е отвличан и подлаган на изтезания от режима в Китай заради работата си по „чувствителни“ за режима случаи. Неговата твърдост и непоколебимост пред лицето на репресиите печелят адмирациите на милиони, както в Китай, така и по света.
Гао е отличен с множество награди и два пъти е номиниран за Нобелова награда за мир. Чрез дейността си, той дава пример на поколение китайски адвокати и защитници на човешките права, борещи се за по-справедлив и правов Китай.

Още информация: www.transcendingfearfilm.com и http://www.freegao.com/

Какво е ФАЛУН ДАФА (Фалун Гонг)

Фалун Дафа (практика, известна още като Фалун Гонг) е древна китайска система за култивиране на духа и тялото. Тя е базирана на хилядолетната китайска култура и традиция за постигане на физическо и духовно личностно подобрение. Практиката се състои от пет лесни за научаване упражнения, които спомагат за физическо подобряване и от философия за постигане на хармония и баланс във всекидневието, чрез прилагане на принципите Истинност, Доброта, Търпение. В момента, над 100 милиона практикуващи се усъвършенстват чрез Фалун Дафа в 114 страни по света. Основните принципи на Фалун Дафа са обяснени в книгата „Джуан Фалун“.

Още информация: www.falundafa.org

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies