Пловдив оттегляне партия

„Туейдан” е най-голямото световно движение и означава „напускане на партията”. То има за цел да информира обществеността за деструктивния характер на комунизма, да помогне на китайците по света да се откажат от членството си в Китайската комунистическа партия (ККП) и да разследва и документира престъпленията, които комунизмът извършва срещу човечеството.

(Чуйте репортажа в звуковия файл)


Движение „Туейдан" започна в края на 2004 г. след публикуването на редакционната серия от уводни статии на базираната в Ню Йорк международна независима медия „Епохални Времена" (бел. прев. – Epoch Times).

Тези статии, наречени "Девет коментара за комунистическата партия", подробно разкриват историята на комунистическата партия в Китай, с особен акцент върху човешките права и епизоди като културната революция, „Големият скок напред", кръвопролитията на площад "Тиенанмън" и репресиите срещу Фалун Гонг. Освен самото описание на исторически събития, в поредицата се говори относно естеството на самата ККП, за присъщата ѝ нехуманност и аморалност, и как философията ѝ е непримиримо в противоречие с традиционните китайски ценности, изразени в конфуцианството, будизма и даоизма.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies