Месечен бюлетин

В това издание ви разказваме как активисти за човешки права и практикуващи Фалун Дафа в България се присъединяват към международната петицията-жалба срещу бившия държавен лидер на Китайската комунистическа партия Дзян Дзъмин; какъв отзвук сред обикновените хора имат критиките на ООН към режима в Китай; с какво по-различно ще запомним Дейвид Боуи; и как един нов кратък документален филм прави съвременен прочит на състоянието на човешките права Китай.

Софиянци подкрепят разследване на властта в Китай
Последователи на практиката Фалун Дафа от София организират подписка в столичната метростанция Сердика. Петицията е част от международната инициатива за подвеждане под отговорност бившия китайски диктатор Дзян Дзъмин за престъпления срещу човечеството.

Представиха Фалун Дафа в софийското читалище "Факел"
Последователи на Фалун Дафа представиха същността на практика в софийското читалище "Факел", като разкриха неизвестни факти за актуалната обстановка в Китай..

Нов документален филм разказва за масовото преследване на Фалун Гонг в Китай
Двама независими кинематографи представят нов поглед към положението на Фалун Дафа в Китай. 

Китайски интернет потребители подкрепят критиката на ООН към Китай
В свое изявление върховният комисар на ООН по правата на човека нарече арестите на адвокати и сплашването на дисидентите в Китай "много тревожна тенденция".

Световната звезда Дейвид Боуи се бореше срещу преследването на Фалун Гонг в Китай
Дейвид Боуи бе не само един от най-великите музиканти на нашето време, но и подкрепяше и водеше кампания за човешки права по света.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies