София библиотека

Последователи на духовната практика Фалун Дафа представиха същността ѝ пред гостите във филиал "Студентски" на Столична библиотека на 23 март т.г.

Системата включва философия, в основата на която са принципите истинност, доброта и търпение. Следвайки ги, човек става искрен, състрадателен и толерантен към другите. За усъвършенстване на тялото се изпълняват пет медитативни упражнения с лесни за научаване движения.

(Чуйте репортажа в звуковия файл)


Чрез кратко видео, водещият представи основателя на практиката Ли Хонгджъ. Само за няколко години, десетки милиони хора стават негови ученици като следват принципите истинност, доброта и търпение. Майстор Ли има една номинация за Награда Сахаров за свобода на мисълта и две номинации за Нобелова награда за мир.

По време на събитието бе представена основната философия на Фалун Дафа, събрана в книгата "Джуан Фалун", а след това бе направена демонстрация на упражненията след което имаше дискусия за благоприятните ефекти, които правенето на упражнения оказват върху здравето.

Двамата водещи - Мартин и Георги, разказаха, че от момента на преподаването на практика от Ли Хонгджъ през 1992 г. в Китай, доказаните ползи върху здравето и отношенията са много. Така само за няколко години, тя привлича близо 100 млн. последователи в Китай. Бързата ѝ популярност обаче предизвиква страх в управляващите. Оказва се, че по това време практикуващите са почти два пъти повече от членовете на партията, които наброяват едва около 60 милиона души.

Така през 1999 г. бившият лидер на Китайската комунистическа партия Дзян Дзъмин издава еднолична заповед всички материали на Фалун Гонг да бъдат унищожени и всички практикуващи задържани. Те са затваряни в трудови лагери и центрове за превъзпитание, подлагани са на жестоки репресии, сред които и насилствено отнемане на органите им като в процеса хората са убивани, а телата им са кремирани за заличаване на доказателствата.

Присъстващите на събитието бяха поканени да се включат в петицията срещу Дзян Дзъмин. От ноември 2015 г. до момента, подписката е обиколила близо 20 български града и е събрала над 2000 подписа. Последното събитие бе на 22 март в Студентски град, като само за няколко часа бяха събрани 110 подписа.

Международната петиция цели Дзян Дзъмин да бъде подведен под отговорност и осъден за престъпления срещу човечеството и геноцид. По време на управлението си той е злоупотребявал с власт и е нарушил международни закони и Конституцията на Китай като е започнал кампания на репресии срещу милиони мирни последователи на духовната практика Фалун Гонг. Преследването и репресиите на последователите ѝ в Китай продължават и днес, поради което са обект на международен фокус и инициативи.

 


 

Този уебсайт използва cookies