петиция България

Международната петиция за подвеждане под съдебна отговорност и осъждане на бившия китайски диктатор Дзян Дзъмин за извършените от него престъпления срещу човечеството и геноцид беше организирана в четири български града последните две седмици – София, Варна, Стара Загора и Пещера.

(Чуйте репортажа в звуковия файл)


Над 1385 българи сложиха подписа си в петицията само в периода от 9 до 16 април т.г. в четирите града на страната.

Петицията, която стартира през лятото на миналата година, има за цел започването на разследване, което да докаже злоупотребите с власт, които Дзян Дзъмин е извършвал по време на управлението си на Китайската народна република. Той е основател и организатор на най-голямото антиконституционно преследване на над 100 млн. последователи на духовната практика за усъвършенстване на тялото и съзнанието Фалун Гонг (познат и като Фалун Дафа).

Дзян създава институции извън закона, с които започва и реализира кампания на репресии. От 1999 г. последователите на метода в Китай са затваряни в трудови лагери, измъчвани са, за да се откажат от вярата си. В резултат на жестоките мъчения много от тях са загубили живота си, а много деца са останали сираци. Сред най-жестоките престъпления на бившия китайски диктатор е насилственото отнемане на органите от живи хора, основно Фалун Гонг практикуващи, както и други "затворници на съвестта".

Петицията в София бе организирана пред Народен театър „Иван Вазов” на 9 април и на пазар „Красно село” на 16 април в София. Във Варна, и двата почивни дни, практикуващи Фалун Дафа и доброволци за човешки права събираха подписи на входа на Морската градина.

На 16 април имаше петиция още в Пещера и в Стара Загора - пред Универсалния магазин.

"Изненадан съм да видя Фалун Дафа и в България. Аз съм от Хонконг и знам за злоупотребите с човешки права в Китай", каза млад мъж, който е в България на почивка.

Фалун Гонг е още известен с името Фалун Дафа. Това е система от Буда школата, която включва усъвършенстване на съзнанието и тялото. Усъвършенстването на съзнанието изисква практикуващите да следват принципите истинност, доброта и търпение. За усъвършенстването на тялото се изпълняват пет медитативни упражнения с плавни и кръгообразни движения.

 

Comments powered by CComment


 

Този уебсайт използва cookies