център Ловеч

Традиционната китайска система за усъвършенстване на съзнанието и тялото Фалун Дафа бе представена в Ловеч на 23 и 24 април т.г.

(Чуйте репортажа в звуковия файл)


В Холистичен център "Слънце", практикуващи от България разказаха за същността на Фалун Дафа и споделиха своя опит в практиката. Водещите представиха Фалун Дафа като система от Буда школата, която включва философия и упражнения.

Философията е базирана на принципите истинност, доброта и търпение. Следването им прави човек търпелив към близките, състрадателен към другите и толерантен в обществото. Основният текст на практиката е книгата "Джуан Фалун".

Усъвършенстването на тялото включва изпълнението на 5 медитативни упражнения с плавни, бавни и кръгообразни движения, за които няма изискване за обръщане в определена посока или време на правенето им.

"През целия си живот съм имала студени крайници, но тук при вас за първи път усещам ръцете си топли", каза възрастна жена.

След представянето на практиката, гостите задаваха много въпроси. Млада жена попита как е добре да се правят упражненията. "Ня­кои хора каз­ват, че уп­раж­не­ни­я­та е най-доб­ре да се пра­вят в по­лу­нощ, до­ка­то дру­ги каз­ват по обяд или по ня­кое дру­го вре­ме. Ние не се ин­те­ре­су­ва­ме и от това, за­що­то Фа­лун про­дъл­жа­ва да ви усъ­вър­шен­с­т­ва дори и ко­га­то не пра­ви­те уп­раж­не­ни­я­та. Фа­лун ви по­ма­га да се са­мо­у­съ­вър­шен­с­т­ва­те във все­ки един мо­мент – Фа усъ­вър­шен­с­т­ва прак­ти­ку­ва­щия." - с този цитат от книгата "Фалун Гонг" отговори водещият на въпроса на жената. Всички гости бяха поканени да се включат в груповото изпълнение на упражненията на следващата сутрин в центъра на града.

На 23 април практикуващите организираха информационен щанд за разясняване на истината за продължаващото вече 17 години преследване на Фалун Дафа в Китай.

2016-04-23-Picture-FDIC-lovech-02
2016-04-23-Picture-FDIC-lovech-03
2016-04-23-Picture-FDIC-lovech-04
2016-04-23-Picture-FDIC-lovech-07
Previous Next Play Pause

С едноличната заповед на бившия държавен глава Дзян Дзъмин, на 20 юли 1999 г. започва преследване на Фалун Гонг и близо 100 млн. последователи на практиката са затваряни в трудови лагери, психиатричнин болници и затвори, и са измъчвани жестоко.

По повод злоупотребата с власт на Дзян и предприетите от него антиконституционни действия, от пролетта на 2015 г. започна кампания за подвеждането му под отговорност и осъждането му за престъпления срещу човечеството и геноцид. България се включи в организираната международна петиция и до момента вече има няколко хиляди подписа. Само за няколко часа, в петицията в Ловеч се подписаха близо 200 души. До момента в света има събрани над 2 млн. подписа.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies