поздравителна картичка България

Българска Фалун Дафа асоциация изпрати поздравителна картичка до г-н Ли Хонгджъ, Учител на медитативната практика Фалун Дафа по случай неговия рожден ден и световен ден на практиката - 13 май.

Фалун Дафа е традиционна китайска духовна практика за усъвършенстване на духа и тялото. Фалун Дафа (известен още като Фалун Гонг) се състои от философия, медитация и четири елегантни упражнения, които приличат на "тай-чи" и са известни в китайската култура като „чигонг" (цигун, чигун). Упражненията са уникални и много приятни, и са прекрасен начин за подобряване на здравето, както и цялостното състояние на тялото.

В основата на Фалун Дафа стоят ценностите: истинност, доброта и търпение (на китайски език: джън, шан, рен). Практиката учи, че това е най-фундаменталната характеристика на самата Вселена и прилага същите принципи като направления във всекидневния живот.

По официални данни, до 1999 г. Фалун Гонг е най-голямата и най-бързо развиваща се практика от този вид в китайската история, ако не и в световната. Само за седем години от представянето ѝ в публичното пространство през 1992 г., тя става част от всекидневието на около 70-100 милиона души в Китай.

В Азия, духовни практики от този вид често се наричат "култивация" или "самоусъвършенстване", и формират важна част от традиционната китайска култура. В тази група попадат различни даоистки, будистки и конфуциански практики.

Посредством последователно и целеустремено самоусъвършенстване един практикуващ Фалун Дафа може да постигне състояние на себеотрицание, по-висше прозрение и осъзнаване, вътрешна чистота и баланс – неща, които довеждат до така нареченото „истинско здраве“. В крайна сметка практикуващия върви към това, което азиатските традиции наричат "просветление" или "постигане на Дао" (или „Път").

Фалун Дафа набляга на фундаментално подобрение в характера на човека, като от това следват редица положителни външни промени: практикуващите стават по-толерантни към околните, по-съвестни и честни на работното място, и по-отворени и алтруистични като цяло.

По тази причина Фалун Дафа е получил редица признания, награди и прокламации от правителствени служители и различни организации. Основателят на практиката Ли Хонгджъ е номиниран два пъти за Нобелова награда за мир. Номиниран е и от Европейския парламент за наградата „Сахаров" за свобода на мисълта.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies