център Шумен

Практикуващи Фалун Дафа от няколко български града организираха събиране на подписи в Шумен на 7 май 2016 г.

(Чуйте репортажа в звуковия файл)


Петицията, която събра над 110 подписа, е за подвеждане под отговорност и осъждане на бившия китайски диктатор Дзян Дзъмин за престъпления срещу човечеството и геноцид. Като президент на Китай и глава на Китайската комунистическа партия, той е злоупотребявал с властта и правомощията си, се казва в юридическите документи, с които се иска от Китайския народен съд да разгледа възможността за осъждането му. Той еднолично и сам е организирал, стартирал и ръководил преследването и мъченията на практикуващи Фалун Гонг в Китай от 1999 г. насам.

Това преследване продължава и днес, а практикуващите са затваряни в трудови лагери, психиатрични болници, затвори и центрове за задържане, където са изтезавани и дори убивани, за да се откажат от убежденията си. Най-голямото нарушение на човешки права по света, което е наречено "най-голямото зло", е насилственото отнемане на органи от живи практикуващи, за което има редица доказателства от 2006 г. насам.

Практиката Фалун Дафа, известна още като Фалун Гонг, е древна китайска практика за култивиране на духа и тялото. Тя включва 5 медитативни упражнения и философия, базирана на принципите истинност, доброта, търпение.

Цялата информация за Фалун Дафа, можете да свалите безплатно от тук: www.falundafa.org

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies