кмет Пазарджик Пещера

Международна петиция за човешки права получи подкрепа от местни жители, гости на града и управници на град Пазарджик. Тя бе организирана в празничния за града ден - 21 май.

В деня на равноапостолите Св. Св. Константин и Елена, много хора от цялата страна се събраха за празненствата по случай деня на Пазарджик.

(Чуйте репортажа в звуковия файл)


Гости, жители на Пазарджик, местни и регионални управници и кметът на гр. Пещера - Николай Зайчев, който присъства на празненствата, бяха запознати с петицията срещу бившия китайски диктатор Дзян Дзъмин. Инициирана през лятото на миналата година, подписката има за цел подвеждането и осъждането на Дзян Дзъмин за геноцид срещу човечеството, най-вече заради кампанията му срещу Фалун Дафа в Китай.

Кметът на града бе запознат с историята на китайската медитативна практика, както и със злоупотребите с власт, които се приписват на бившия китайски диктатор. Като ръководител на Китайската комунистическа партия през 1999 г. Дзян Дзъмин започва широкомащабно и антиконституционно преследване на близо 100 млн. последователи на медитативната практика Фалун Гонг в Китай. Практикуващите са незаконно задържани в трудови лагери и подлагани на репресии, най-жестоката от които е насилственото отнемане на техните органи.

Г-н Зайчев сподели, че знае за преследването, както и че в Пещера вече два пъти е организирана тази петиция, и се подписа като благодари.

Същият ден петицията беше организирана и в центъра на Пловдив.

Фалун Гонг (известен още като Фалун Дафа) е система за усъвършенстване на съзнанието и тялото. В основата ѝ са принципите истинност, доброта и търпение. Прилагайки ги във всекидневния си живот, практикуващите стават добри, откровени и толерантни към другите като така усъвършенстват характера си и хармонизират отношенията си. Упражненията на Фалун Дафа усъвършенстват тялото – правейки човек по-жизнен, изпълнен с енергия и здрав физически.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies