медитация упражнения София Южен парк

Практиката Фалун Дафа участва в едно от най-мащабните за България и по рода си събитие, свързано със здравето и балансирания начин на живот - Фестивал на здравето 2016 г. Той се състоя на 11 и 12 юни т.г. в Южен парк, София.

Фестивалът привлече множество посетители от страната и чужбина, за които бяха организирани 22 лекции, 13 спортни класа, над 20 работилнички и около 30 демонстрации на открито и с участието на над 100 изложители.

(Чуйте репортажа в звуковия файл)


Шатри имаха български производители и вносители на био козметика и здравословни храни и напитки, детски играчки, натурални бижута и много други. Имаше и изложители, които демонстрираха лечебни практики и методи от западната и източната медицина.

Шатрата на представителите на медитативната практика Фалун Дафа се отличаваше по време на фестивала. В продължение на два дни, окачените на нея банери с надпис „истинност-доброта-търпение” привличаха вниманието на посетителите. Всеки желаещ имаше възможност да се потопи в същността на практиката, както и да участва в ателиетата за изготвяне на лотос оригами.

Фалун Дафа (известна още като Фалун Гонг) е традиционна китайска духовна практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Системата включва пет медитативни упражнения с плавни и кръгообразни движения. Практикуващите Фалун Дафа разказваха на посетителите за ползите от упражненията, които помагат за пречистване и преобразуване на тялото, както и за повишаване на енергийното ниво на човек.

По време на двата дни на фестивала имаше демонстрация на упражненията. Над 15 души на различна възраст се включиха в сутрешната сесия на упражненията през първия ден. Те споделиха впечатленията си, а някои от тях се върнаха на следващия ден, за да ги изпълнят отново.

В следобедната сесия упражнения, освен предварително записалите се, се включваха и хора, минаващи пред щанда на Фалун Дафа. Интерес проявиха и доброволците на фестивала, които се развълнуваха от енергията и спокойствието по време на упражненията.

Практикуващите обясняваха, че Фалун Дафа е система за духа и тялото. Повишаването на нравствеността се постига със следване на основните принципи на практиката - истинност, доброта и търпение. Философията е обяснена в основния текст на практиката - книгата „Джуан Фалун”.

Практикуващите споделяха, че цялата информация за Фалун Дафа може да бъде намерена безплатно в интернет, на сайта www.falundafa.org. В рубриката „Книги и лекции“ са публикувани съкратения вариант на книгата за практиката - „Фалун Гонг“, в която са обяснени и упражненията, както и основния текст - „Джуан Фалун“.

Огромен интерес имаше от посетителите и към работилничката за лотоси оригами. Десетки деца и родителите им се забавляваха докато изработваха лотуси от разноцветна хартия. Поради големият и нестихващ интерес, след приключване на програмата за работилничката, тя бе пренесена пред щанда.

Пратиката Фалун Дафа е разпространена в 114 страни по света и има над 100 млн. последователи. В България има над 100 последователи в над 10 града, които изпълняват упражненията в градските паркове и градини напълно безплатно. За повече информация: www.falundafa.org

Фалун Дафа предстои да бъде представена на още два големи за страната ни фестивали - Свободен фестивал в село Ъглен на 29-31 юли и Беглика Фест на 25 - 28 август тази година.

 


 

Този уебсайт използва cookies