свободен Китай филм

Документалният филм „Свободен Китай: Смелостта да повярваш” беше прожектиран безплатно в столичния DaDa Cultural Bar на 15 юни 2016 г. Лентата дава отговори на въпроси за произхода на евтините китайски стоки, цензурата в китайския интернет и незаконната търговия с човешки органи.

(Чуйте репортажа в звуковия файл)


Режисьорът на филма Майкъл Пърлмън пресъздава реалността на нарушаването на човешките права в Китай чрез личните истории на двама практикуващи медитативната практика Фалун Дафа в Китай. Заради вярата си в духовните принципи на системата, която практикуват - истинност, доброта, търпение - те са прекарали много години в трудови лагери.

Това е съдбата и на останалите близо 100 милиона последователи на практиката в Китай, които са репресирани, задържани и измъчвани, докато не се откажат от философията на Фалун Дафа и не заявят принадлежността си към Китайската комунистическа партия.

След края на прожекцията, гостите споделиха за силното въздействие, което филмът е имал върху тях. Някой от зрителите гледаха филма за втори път.

„Свободен Китай“ е отличен на международни филмови фестивали. Той е прожектиран на над 500 частни прожекции, включително в Европейския парламент, Конгреса на САЩ и щабквартирата на Гугъл.

След като повечето от гостите си тръгнаха, няколко души останаха, за да продължат разговора си с практикуващите и да научат повече за метода за самоусъвършенстване Фалун Дафа.

Практикуващите четоха кратки пасажи от основният текст на практиката - книгата "Джуан Фалун", в които се говори за принципите истинност, доброта и търпение. Тъй като Фалун Дафа е практика, която съчетава философия и упражнения, желаещите да научат упражненията бяха поканени в градинката зад Руската църква, където практикуващите направиха демонстрация.

Цялата информация за Фалун Дафа е достъпна безплатно на сайта: www.falundafa.org

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies